Bröstförstoring

Pris från: 31000kr

Inklusive sövning

Bröstförstoring

Pris från: 31000kr

Inklusive sövning

Vad du kan förvänta dig

Redan första dagen märker du stor skillnad förstås men det tar tid för den inre svullnaden att lägga sig, för läkningsvävnaden inuti kroppen att mjukna och för huden att anpassa sig till de nya förhållandena. Bröstformen kan inte bedömas förrän det gått ett halvår.

Ärrens mognad går olika fort och pågår i åtminstone 2 år. Efter 1 år har de bleknat för de allra flesta. Ett ärr försvinner aldrig och blir alltid bredare med tiden om man inte tejpar dem i minst 6 månader. Resultatet varierar mellan olika individer beroende på skillnader i arvsanlag, hudens elasticitet, fettet och bindvävens egenskaper.

Det är avgörande att du inte gått upp i vikt när resultatet utvärderas.

Till höger kan du se före och efterbilder gällande bröstförstoring.

Bröstförstoring före Bröstförstoring efter 400c

Bröstförstoring

Att uppleva brösten som för små kan vara vara känslomässigt frustrerande och  kännas hämmande på olika sätt. Det kan kännas som att kläderna passar dåligt eller att kroppen inte är proportionerlig. Det är även vanligt för kvinnor att uppleva att brösten förlorar sin tidigare form efter amning.
En bröstförstoring utförs för att förstora och förbättra bröstens form.

Placering av snitt

Hos oss får du alltid de kortaste och mest svårupptäckta snitten med hänsyn till dina förutsättningar, ca 2.5–3 cm vid bröstförstoring. Det finns olika alternativ för hur man tar sig in i bröstvävnaden. Snittet kan antingen läggas i vecket under bröstet, i armhålan eller i kanten av vårtgården. Det finns olika tekniker som passar olika personer olika bra. Under konsultationen får du veta vilken metod som passar dig.

Placering av implantat

Bröstimplantat kan läggas under bröstmuskeln, eller lite ytligare under bröstkörteln. Vad som är bäst för dig beror bland annat på hur mycket underhudsfett du har. I vissa fall läggs implantaten under muskelfascian – hinnan som täcker stora bröstmuskeln.

Olika typer av implantat

Alla bröstimplantat har ett skal av medicinskt silikon som är fyllt med silikongel. Koksaltsfyllda implantat används sällan eftersom de har sämre hållbarhet och ger sämre känsla än moderna silikonimplantat. Det som skiljer implantaten åt är formen, ytans egenskaper och hur mjukt implantatet känns. Droppformade implantat är fastare och ser mer naturliga ut. Runda implantat är mjukare och ser lite bolligare ut. Undantaget är Motiva Ergonomix. Den unika Ergonomixgelen gör implantaten droppformade när du står upp och runda när du ligger ned. De är en modernare typ av droppformade implantat som känns mjukare och mer naturliga att ta i.

Innehållet i moderna bröstimplantat är av geléhallontyp. Det betyder att gelen hänger ihop, så att även om implantatets skal skulle gå sönder kan silikonet inte rinna ut. Gelen kan ha olika lyftkraft och rörelsemönster vilket gör att de känns olika när du tar i dem. Du får känna på olika implantat vid din konsultation.

Ytan på droppformade bröstimplantat är texturerad vilket förhindrar rotation och minskar risken att de glider nedåt i vävnaden med åren. Textureringen innebär dock en något högre risk för kapselkontraktur. Det finns också implantat med en yta gjord av polyuretan som förhindrar att implantaten flyttar sig i vävnaden. För dem som opererats många gånger kan polyuretanimplantat vara det alternativ som ger bäst resultat.

På runda implantat behövs ingen texturering av ytan, eftersom det inte ger någon formförändring om implantatet skulle rotera. Dessa släta implantat har mindre risk för kapselkontraktur men något högre risk för att med tiden flytta sig nedåt eller utåt sidorna i brösten, framförallt om vävnaden är mjuk. Motivas implantat har en yta som är mikrotexturerad vilket ger ännu lägre risk för kapselkontraktur än de släta. Motivas implantat känns släta, men har ett regelbundet mönster där varje knottra är lika stor som en fettcell. Det geniala med detta är att risken för kapselbildning är under 1 % jämfört med ca 15 % för texturerade implantat.

Implantat storlek

Ett naturligt och estetiskt tilltalande resultat kräver att implantatet är rätt relaterat till bröstkorgens och bröstvävnadens mått och att det är anpassat till kroppens proportioner. Hänsyn till asymmetrier, anatomiska variationer och hudtyp måste också tas. Kombinationen av vetenskap, en erfaren estetisk blick och matematiska modeller är avgörande för resultatet. Din anatomi och dina vävnadsegenskaper påverkar bröstformen minst lika mycket som implantatet. Därför måste valet av implantat göras med hänsyn till just dig.

Operationen

Operationen genomförs under narkos, vilket innebär att du kommer att sova under tiden och det vanligaste är att man kan åka hem redan samma dag. Snittet läggs oftast i vecken under brösten och är ca 4-6 cm långa. Längden beror på typen av implantat och formen på implantatet. Operationen tar ca en timme. Utifall att man kompletterar bröstförstoringen med ett bröstlyft, kan operationen ta ca 2 -2.5 timmar.

Före operationen

Innan en operation inom plastikkirurgi är det av yttersta vikt att de genomgått en konsultation med en av våra kirurger. Denna konsultationen kan vara online eller fysiskt beroende på dina möjligheter och önskemål. Konsultationen är för att diskutera igenom dina önskemål och förväntningar för att sedan tillsammans med Kirurgen komma överens om vägen till det bästa möjliga resultatet. För oss är det mycket viktigt att dina förväntningar stämmer överens med vad vår Kirurg tror är möjligt att åstadkomma kirurgiskt.

Inför konsultationen är det bra att fundera på följande:

  • Vilken bröstform föredrar du? Runda som är fylliga upptill eller droppformade?
  • Gillar du mjuka eller fasta bröst?
  • Var vill du att snitten placeras?
  • Vad vill du ändra? Formen, storleken, sidoskillnader, vårtgården, bröstvårtorna?

Efter konsultationen är det viktigt med att vi får in följande information från dig:

  • Hälsodeklaration
  • Blodtryck
  • Provtagning

När detta är genomfört kan vi ge dig en fastställd operationstid. Inför operationen är det viktigt att du är ordentligt utvilad och att du läst igenom den skriftliga informationen som vi skickat via mail eller post. Denna informationen innehåller allt som du måste förbereda inför operationen (om du ej mottagit denna informationen är det viktigt att du kontaktar oss snarast).

Du kommer att komma till mottagningen ca 1-2 timmar innan din operation, detta för att vi skall hinna förbereda dig och att du skall kunna prata med både Kirurgen och Narkosläkaren för att du skall känna dig trygg och säker i samband med din operation.

En bröstförstoring tar ca 1 timme.

Efter operationen stannar du på vårt uppvak i 1-2 timmar innan du är redo att gå hem och fortsätta vila.

Efter operationen

När du kommit hem efter din operation ska du ta dina läkemedel enligt ordinationen. Det är viktigt att ta smärtlindringen regelbundet och fördela den jämnt över dygnet. Vänta inte tills du har ont. Under operationen får du lokalbedövningsmedel som försvinner ur kroppen efter 6–8 timmar. Om du då inte tagit den smärtlindring du fått ordinerat får du smärtgenombrott som är svårt att lindra. Sårtejpen ska sitta kvar till ditt återbesök efter ungefär en vecka.

Duscha dagen efter din operation. Rikta inte duschen direkt mot operationsområdet och gnugga inte med tvål i såren. Låt istället rikligt med vatten rinna förbi sårområdet. Efteråt baddar du torrt med en ren handduk och låter tejpen lufttorka en timma innan du täcker operationsområdet med kläder. Under den tiden behöver du alltså inte ha behå på dig. Grunden för all sårläkning är att sårområdet hålls rent och torrt.

Den första tiden efter operationen är det normalt att du känner tryck över bröstkorgen. Brösten känns svullna, spända och ömma. Detta är övergående och avtar successivt under de första veckorna. Maximal svullnad brukar vara kring 3-4:e dygnet efter operationen. Hur läkningsprocessen fortskrider är individuellt. Lyssna på din kropps signaler och anpassa dig efter dem.

Beroende på vilken typ av arbete du har kan du börja arbeta igen efter 1-3 veckor.

Du får promenera redan dagen efter operationen. Första månaden ska du undvika löpning, styrketräning av överkroppen och andra aktiviteter där bröstmuskeln ansträngs och brösten rör sig häftigt. Du får inte dammsuga, kratta, sopa eller liknande under den första månaden. Anledningen är att vävnaden kring implantatet är skör och att implantatfickan lätt kan töjas ut vilket leder till att implantatet kan röra på sig, något som inte går över. Friktion mellan implantat och kroppens vävnad leder också till ökad risk för kapselkontraktur. Om implantaten är placerade under bröstmuskeln måste också muskeln få återhämta sig utan belastning. Lyft något tyngre än ett mjölkpaket under första månaden men motionera dagligen med promenader. När det gått en månad efter operationen kan du försiktigt återgå till dina vanliga aktiviteter. Sysslar du med extremsport, akrobatik, tung styrketräning vänta två månader innan du börjar med det. Om du fortfarande skulle känna obehag kan du träna försiktigt, lyssna på din kropp och anpassa dig efter den.

Använd kirurgtejp på ärren dygnet runt de första sex månaderna annars blir ärren gradvis bredare. Ingen kräm eller hudprodukt kan ersätta tejpen i detta avseende. Du som blir röd och torr av kirurgtejp kan byta till silikontejp om du inte har några sår i ärren. Om du har små sår eller skav skall du avstå tejpen några dagar så att huden får återhämta sig. Använd den utprovade kompressionsbehån du fått av oss, dygnet runt i två månader. Efter det kan du använda vilken behå du vill.

Tidigast sex månader efter operationen kan man se slutresultatet. En slutkontroll efter 6 – 8 månader ingår efter din operation. Vår kirurgi är grundad på vetenskap och din slutkontroll ger oss värdefull kunskap som hjälper både dig och andra.

 

Cookies

Nödvändiga Cookies
Alltid på

Dessa cookies är nödvändiga för att våra tjänster ska fungera, och går inte att stänga av. Det rör sig bl.a. om cookies som sparar dina val, din varukorg när du handlar eller annan data som behöver sparas mellan sidladdningar. Inga personuppgifter sparas.

Prestandacookies

Dessa cookies gör att vi kan mäta trafik och räkna besökare och få information om hur besökare använder vår webbplats. All information som samlas in genom dessa cookies är anonym. Om du inte tillåter dessa cookies fungerar inte tjänsten som det är tänkt.

cookies