Ansiktslyft

Pris från: 49000kr

Mellanansiktslyft från 49 000kr, inklusive sövning
Stort ansiktslyft från 89000 kr, Inklusive sövning, övernattning samt middag och frukost

Ansiktslyft

Pris från: 49000kr

Mellanansiktslyft från 49 000kr, inklusive sövning
Stort ansiktslyft från 89000 kr, Inklusive sövning, övernattning samt middag och frukost

Vad du kan förvänta dig

Upplev Resultatet av Ditt Ansiktslyft: Vad du behöver veta

Efter ett ansiktslyft är det naturligt att vara ivrig att se resultatet omedelbart, men det är viktigt att förstå att det tar tid för kroppen att anpassa sig och läkningsprocessen att slutföras. Här är vad du bör ha i åtanke:

1. Svullnad och läkning: Det tar tid för den inre svullnaden att minska, för de inre läkningsvävnaderna att mjukna och för din hud att anpassa sig till de nya förhållandena. Det är vanligt att känna sig svullen och se svullnad under de första veckorna efter operationen. Det tidigaste du kan förvänta dig att se det slutliga resultatet är vanligtvis efter sex månader.

2. Ärrbildning: Ärrens mognad är en process som varierar från person till person och pågår normalt i minst två år. Efter ett år har ärr oftast bleknat betydligt för de flesta patienter. Det är viktigt att notera att ärr aldrig försvinner helt och kan bli bredare med tiden om de inte behandlas. Tejpning av ärr under minst sex månader kan vara till hjälp för att förbättra ärrläkningen. Resultatet efter ett ansiktslyft varierar beroende på dina genetiska förutsättningar, hudens elasticitet och egenskaper hos fettvävnad och bindväv.

3. Slutkontroll: En viktig del av din ansiktslyftsresa är den planerade slutkontrollen, som normalt sker efter 6 till 8 månader efter operationen. Denna kontroll är en möjlighet för din plastikkirurg att utvärdera resultatet, övervaka läkningsprocessen och besvara eventuella frågor du har. Denna kontroll är grundad på vetenskaplig kunskap och hjälper både dig och andra som genomgår liknande operationer.

4. Viktstabilitet: För att uppnå de bästa och mest varaktiga resultaten är det viktigt att du inte har gått upp eller ner i vikt betydligt när resultatet utvärderas. Viktfluktuationer kan påverka utseendet på ditt ansiktslyft och andra estetiska resultat.

Om du vill se exempel på före- och efterbilder av ansiktslyft kan du kolla in vårt bildgalleri till höger. Det ger dig en visuell representation av de förbättringar som kan uppnås med denna kirurgiska procedur.

ansiktslyft före ansiktslyft efter

Ansiktslyft

Ansiktslyft: Få Tillbaka Ungdomlig Spänst och Vitalitet

När vi åldras, tappar vår hud gradvis sin spänst, och detta kan leda till bildandet av rynkor och slapp hud som ibland kan få oss att se trötta ut, äldre än vi känner oss. Ett ansiktslyft är en kirurgisk procedur som kan ge dig tillbaka ett piggare och mer ungdomligt utseende, och här är vad du behöver veta om detta ingrepp:

1. Proceduren: Ansiktslyft utförs under narkos, vilket innebär att du sover tryggt under hela operationen. Kirurgen gör noggrant snitt i tinningen, runt örat och i hårfästet. Genom dessa snitt kan de åtgärda det underliggande hud- och fettlagret och ta bort överflödig hud, vilket skapar ett ungdomligt utseende.

2. Kombinationer: Ibland kan ett ansiktslyft kombineras med andra ingrepp, som till exempel fettsugning under hakan. Det är viktigt att diskutera dina specifika önskemål och behov med din plastikkirurg, eftersom det kan variera från person till person. Att överväga att kombinera ett ansiktslyft med ögonlocks- eller pannlyft kan också bidra till en mer enhetlig och ungdomlig framtoning.

3. Helhetsföryngring: Ansiktslyft kan vara en del av en helhetsföryngring av ansiktet och halsområdet. Ofta påverkar en förändring i ett område på något sätt också andra områden. Därför kan det vara gynnsamt att överväga kombinationer av olika ansiktskirurgiska ingrepp, såsom ingrepp för panna, ögonbryn, ögonlock och hals, för att uppnå det mest önskvärda resultatet.

4. Snittplacering: När det kommer till snittplacering, strävar vi alltid efter att använda den kortaste och mest diskreta metoden som är tekniskt möjlig, med hänsyn till dina specifika anatomi och mål. Snitten kan variera från ett snitt i det främre hårfästet som döljs av håret, till snitt vid örats framkant. Vi är också specialister på tekniken känd som MACS lift (Minimal Access Cranial Suspension lift). I vissa fall kan längre snitt krävas både framför och bakom örat och även under hakan, för att uppnå det mest optimala resultatet. Oavsett vilken snittplacering som används, är ärren oftast svåra att upptäcka och bör smälta in naturligt över tiden.

Genom att ta dessa faktorer i beaktande kan du ta ett steg närmare att återfå din ungdomliga spänst och vitalitet med ett ansiktslyft. Kom ihåg att rådgöra med din plastikkirurg för att diskutera dina mål och förväntningar för operationen. Din skönhet och självförtroende är vårt främsta mål.

Före operationen

Vår Personliga Ansiktslyftskonsultation: Vägen till Ditt Bästa Jag

Innan du går igenom en plastikkirurgisk ansiktslyftning är det av högsta vikt att du har en grundlig konsultation med en av våra erfarna kirurger. Vi förstår att varje patient är unik och därför erbjuder vi både fysiska och onlinekonsultationer för att passa dina önskemål och möjligheter. Syftet med denna konsultation är att noggrant diskutera dina önskemål och förväntningar, så att vi tillsammans med vår kirurg kan skapa en individuell plan för att uppnå ditt allra bästa resultat. För oss är det av största vikt att dina förväntningar harmonierar med det som är kirurgiskt möjligt att uppnå.

När du förbereder dig för din konsultation är det bra att tänka på följande:

1. Områden att förbättra: Fundera över vilka områden i ditt ansikte du önskar förändra. Vill du förbättra käklinjen, minska rynkor kring ögonen, höja ögonbrynen eller strama upp området kring halsen? Det är viktigt att tydligt kommunicera dina önskemål med kirurgen.

2. Önskad förändring: Vilken typ av förändring önskar du i ditt ansikte? Vill du ta bort överskottshud, återställa volym i ansiktet eller förbättra hudens kvalitet med hudförbättrande behandlingar?

3. Halsens betydelse: Överväg hur viktigt det är för dig att förbättra utseendet på halsen. Halsområdet är ofta en del av ansiktslyften och kan vara avgörande för ett harmoniskt resultat.

4. Ärrbekymmer: Om du har specifika farhågor eller frågor om ärrbildning, diskutera detta med kirurgen under konsultationen.

Efter konsultationen kommer vi att behöva följande information från dig:

  • Hälsodeklaration
  • Blodtrycksmätning
  • Provtagning

När dessa steg är slutförda kan vi fastställa en operationstid som passar dig. Inför operationen är det viktigt att du är utvilad och har noga läst igenom all skriftlig information som vi skickar till dig via mail eller post. Denna information innehåller detaljerad vägledning om hur du bör förbereda dig inför operationen. Om du inte har mottagit denna information är det viktigt att du kontaktar oss snarast möjligt.

På operationsdagen kommer du till vår klinik cirka 1-2 timmar före ingreppet. Detta ger oss tillräcklig tid att förbereda dig och låter dig även ha en diskussion med både kirurgen och narkosläkaren för att säkerställa att du känner dig trygg och säker inför din operation.

Ett ansiktslyft tar vanligtvis mellan 2-3 timmar, beroende på komplexiteten av ingreppet.

Efter operationen kommer du att vara kvar på vårt uppvakningsområde fram till nästa morgon och är redo att checka ut från kliniken mellan 08.00 och 09.00 på morgonen. Detta ger dig möjlighet att återhämta dig i en trygg och övervakad miljö innan du fortsätter din återhämtningsprocess hemma.

Efter operationen

Omsorg och Återhämtning efter Ansiktslyftning

Efter din ansiktslyftoperation är det viktigt att du följer våra rekommendationer för bästa resultat och en smidig återhämtning. Här är några steg att följa:

1. Ta dina läkemedel regelbundet: Efter operationen kommer du att få läkemedel för smärtlindring och eventuellt antibiotika. Det är avgörande att ta dessa enligt ordinationen och fördela smärtlindringen jämnt över dygnet. Vänta inte tills smärtan blir påtaglig, eftersom lokalbedövningen som administrerades under operationen försvinner ur kroppen efter 6-8 timmar. Om du inte tar din ordinerade smärtlindring kan du uppleva smärtgenombrott som kan vara svåra att hantera.

2. Skötsel av sårtejp: Låt sårtejpen sitta kvar på ärren tills ditt återbesök, vilket vanligtvis är ungefär en vecka efter operationen. Det är viktigt att tejpen inte störs och får vara i fred för att hjälpa till med ärrläkning.

3. Tvätta och duscha: Efter din operation kan du duscha och tvätta håret dagen efter ingreppet. När du duschar är det viktigt att inte rikta strålen direkt mot det opererade området och undvika att gnugga med tvål över såren. Låt istället rikligt med vatten skölja över sårområdet. Efter duschen, badda området försiktigt torrt med en ren handduk och låt sedan tejpen lufttorka i cirka en timme innan du sätter på kompressionsplagget. Att hålla sårområdet rent och torrt är grundläggande för en god läkning.

4. Trycksår och rörelse: Var noga med att inte få trycksår från kompressionsförbandet och att inte böja dig framåt för att undvika onödig svullnad. Under de första veckorna kan du förvänta dig att vara blå och svullen i ansiktet, vilket är normalt och avtar successivt under de första veckorna. Svullnaden brukar vara som mest intensiv runt 3-4:e dagen efter operationen.

5. Fysisk aktivitet: Du kan börja promenera dagen efter operationen, men undvik löpning, styrketräning och andra intensiva aktiviteter under första månaden. Detta hjälper till att minimera risken för blödning och störningar i sårläkningen. Du kan också undvika aktiviteter som får dig att svettas eller öka blodtrycket. Efter den första månaden kan du gradvis återgå till din normala fysiska aktivitet.

6. Tejpning av ärren: I vissa fall kan kirurgtejp användas för att hjälpa ärrläkningen. Om detta rekommenderas, använd kirurgtejp på ärren dygnet runt de första sex månaderna. Om du märker att huden blir irriterad eller röd av kirurgtejpen, kan du byta till silikontejp, förutsatt att det inte finns några öppna sår i ärren. Om det finns små sår eller skav, låt huden återhämta sig utan tejp i några dagar.

7. Återgång till normal livsstil: Efter en månad kan du gradvis återgå till din normala livsstil och börja träna igen. Känseln i ansiktet kan vara nedsatt under en tid, så undvik att utsätta det för kyla tills känseln återvänder. Känseln brukar förbättras med tiden och normaliseras.

Följ noggrant de råd och rekommendationer som din kirurg ger dig för en smidig återhämtning och det bästa resultatet. Tänk på att varje person är unik, så din återhämtning kan variera något. Vid minsta oro eller frågor, tveka inte att kontakta din kirurg eller vårt medicinska team. Vi är här för att stödja dig genom hela processen och hjälpa dig att uppnå ditt bästa jag.

Cookies

Nödvändiga Cookies
Alltid på

Dessa cookies är nödvändiga för att våra tjänster ska fungera, och går inte att stänga av. Det rör sig bl.a. om cookies som sparar dina val, din varukorg när du handlar eller annan data som behöver sparas mellan sidladdningar. Inga personuppgifter sparas.

Prestandacookies

Dessa cookies gör att vi kan mäta trafik och räkna besökare och få information om hur besökare använder vår webbplats. All information som samlas in genom dessa cookies är anonym. Om du inte tillåter dessa cookies fungerar inte tjänsten som det är tänkt.

cookies