Pannlyft / ögonbrynslyft

Pris från: 29000kr

Ögonbrynslyft från 29 000kr
Pannlyft från 49 000kr

Pannlyft / ögonbrynslyft

Pris från: 29000kr

Ögonbrynslyft från 29 000kr
Pannlyft från 49 000kr

Vad du kan förvänta dig

Efter Plastikkirurgi: Förväntade Resultat och Ärrbildning

Efter en plastikkirurgisk operation är det viktigt att förstå att resultatet inte blir omedelbart synligt. Här är en detaljerad översikt över vad du kan förvänta dig under läkningsprocessen:

Svullnad och Läkningsprocess:

 • Svullnaden som uppstår efter operationen är en naturlig del av läkningsprocessen. Den inre svullnaden kommer gradvis att minska, och det tar tid för läkningsvävnaden inuti kroppen att mjukna och för huden att anpassa sig till sina nya förhållanden.
 • Det är normalt att inte kunna se det slutliga resultatet omedelbart. Tidigast efter cirka sex månader börjar slutresultatet att bli synligt.

Ärrbildning:

 • Ärrens mognad är en individuell process som pågår i minst två år efter operationen. Efter ett år brukar de flesta ärr ha bleknat betydligt, men det är viktigt att notera att ett ärr aldrig försvinner helt.
 • För att minimera ärrbildning och säkerställa att ärr inte blir bredare med tiden, är det vanligt att använda kirurgisk tejp på ärr i minst sex månader. Detta är en viktig del av läkningsprocessen.

Individuella Skillnader:

 • Resultatet av en plastikkirurgisk operation varierar från person till person. Det beror på en rad faktorer, inklusive ärftliga anlag, hudens elasticitet, fördelningen av fett och egenskaperna hos bindvävnad.

Slutkontroll:

 • Efter din operation ingår alltid en slutkontroll efter 6-8 månader. Denna kontroll är av stor betydelse för både dig och oss. Den ger oss möjlighet att utvärdera resultatet och säkerställa att läkningsprocessen fortskrider som förväntat.

Viktuppgång och Resultat:

 • Det är avgörande att du inte ökar i vikt under läkningsperioden eftersom viktökning kan påverka resultatet negativt. För att bibehålla och uppskatta det bästa resultatet är det viktigt att följa de råd och riktlinjer som din kirurg har gett dig.

Att förstå vad som händer under läkningsprocessen och vara tålmodig är viktiga faktorer för att uppnå de önskade resultaten av din plastikkirurgiska operation. Varje individ är unik, och din kirurg kommer att vägleda dig genom hela processen för att säkerställa att du når dina mål på bästa sätt.

ögonbryn före ögonbryn efter

Pannlyft / ögonbrynslyft

Pannlyft och Ögonbrynslyft: För en Uppfriskande Ansiktskontur

Pannlyft och ögonbrynslyft är plastikkirurgiska ingrepp som kan ge ditt ansikte en mer ungdomlig och uppfriskande kontur. Här är en utförlig förklaring om vad dessa ingrepp innebär:

Pannlyft:

 • Pannlyftet syftar till att ge en jämnare och mer ungdomlig panna genom att höja ögonbrynen och strama upp huden.
 • Ofta kombineras pannlyft med ögonlocksplastik för att uppnå de mest gynnsamma resultaten. Många personer som lider av överskottshud på övre ögonlocken kan få bättre resultat med en kombination av pannlyft och övre ögonlocksplastik än med enbart ögonlocksplastik.
 • Vi använder en titthålsmetod för pannlyft som resulterar i minimala ärr. Snitten placeras strategiskt i hårbotten så att ärr inte syns efter operationen.

Placering av Snitt:

 • Vår strävan är alltid att minimera synliga ärr och skapa de mest naturliga resultaten. Vi anpassar snittens placering efter din unika hudbeskaffenhet, mjukvävnader, muskler och skelett, samtidigt som vi tar hänsyn till dina personliga önskemål.
 • I titthålsmetoden läggs små snitt i hårbotten för att åstadkomma en lyftning av ögonbrynen och en stramning av pannans hud. Denna teknik ger minimala ärr och ger oss god kontroll över nerver och kärl som löper genom området, vilket är fördelaktigt för de flesta patienter.
 • I vissa fall, när det finns specifika behov, kan pannlyft utföras utan titthålsmetoden med längre snitt. Dessa snitt placeras också noggrant i hårbotten och är utformade för att vara osynliga efter operationen.

Plattor eller Skruvar:

 • För att säkerställa en exakt och pålitlig höjning av ögonbrynen används små nedbrytbara plattor eller skruvar som fästs i skallbenet.
 • Dessa implantat bryts gradvis ner och försvinner med tiden, men du kan känna dem som små knottror i hårbotten under de första månaderna efter operationen.

Vårt mål är att erbjuda dig de bästa resultaten med minimal synlig påverkan. Din säkerhet och ditt välbefinnande är vår främsta prioritet, och våra kirurger strävar alltid efter att skapa så naturliga och diskreta resultat som möjligt.

Före operationen

Plastikkirurgi: Förberedelser inför Operationen

Innan du genomgår en plastikkirurgisk operation är det av största vikt att du går igenom en noggrann konsultation med en av våra erfarna kirurger. Denna konsultation kan antingen vara fysiskt på plats eller online, beroende på dina preferenser och omständigheter. Målet med konsultationen är att diskutera dina önskemål och förväntningar och att tillsammans med kirurgen komma fram till den bästa möjliga behandlingsplanen. Vi lägger stor vikt vid att dina förväntningar och kirurgens bedömning är i harmoni för att säkerställa att du får det resultat du önskar genom kirurgiska ingrepp.

När du förbereder dig för konsultationen är det bra att fundera över följande punkter:

 1. Ögonregionens Utseende: Ta tid att reflektera över hur ditt ögonområde ser ut nu. Har du överskottshud på övre ögonlocken eller andra specifika problem?
 2. Ögonbrynen: Har du lågt placerade ögonbryn som kan påverka ditt utseende? Vill du höja dem för att uppnå ett mer ungdomligt uttryck?
 3. Resultatprioritering: Överväg om du är mest intresserad av att förbättra ditt synfält, det estetiska utseendet eller en kombination av båda.
 4. Ansiktsförbättring: Fundera på om du önskar att förändra ögonområdet som en del av en helhetsförbättring av ditt ansikte.
 5. Ärrhantering: Tänk över hur du känner inför eventuella ärr. Våra kirurger kommer att försöka placera snitten på ett sätt som minimerar synliga ärr.

Efter en framgångsrik konsultation är det viktigt att följa våra förberedelseinstruktioner noggrant. Det inkluderar:

 • Hälsodeklaration: Vi behöver din fullständiga hälsodeklaration för att säkerställa att inga medicinska komplikationer kan uppstå under operationen.
 • Blodtryckskontroll: Ett blodtryckstest kommer att utföras för att säkerställa att du är i tillräckligt god hälsa för operation.
 • Provtagning: Ibland krävs blodprov eller andra tester för att utvärdera din hälsa ytterligare.

När dessa förberedelser är klara kommer vi att fastställa en operationstid som passar dig. Du bör vara välutvilad inför operationen och ha läst den skriftliga information som vi skickar till dig via e-post eller post. Denna information kommer att innehålla detaljer om hur du bör förbereda dig inför operationen.

På operationsdagen bör du planera att anlända till vår mottagning cirka 1-2 timmar före den schemalagda operationstiden. Detta ger oss tillräckligt med tid att förbereda dig och ger dig möjlighet att diskutera eventuella frågor eller oro med kirurgen och narkosläkaren. Varje pannlyft eller ögonbrynslyft tar olika lång tid beroende på komplexiteten av ingreppet, men vanligtvis varar de mellan 1-2 timmar.

Efter operationen kommer du att stanna kvar i vårt uppvakningsrum i 1-2 timmar innan du är redo att åka hem och fortsätta din återhämtning.

Efter operationen

Återhämtning och Skötsel Efter Plastikkirurgi

Efter din plastikkirurgiska operation är det viktigt att följa rätt rutiner för återhämtning och skötsel för att säkerställa ett optimalt resultat. Här är några steg och riktlinjer att följa under din återhämtningsperiod:

Läkemedel och Smärtlindring:

 • Efter operationen kommer du att få medicinering enligt ordination. Det är viktigt att ta smärtlindrande läkemedel regelbundet och fördela dem jämnt över dygnet. Vänta inte tills smärtan blir outhärdlig, eftersom lokalbedövningen från operationen kan börja avta efter 6-8 timmar.

Sårvård:

 • Sårvård är avgörande för en lyckad läkning. Sårtejpen som används efter operationen ska sitta kvar tills ditt återbesök, som vanligtvis sker efter ungefär en vecka. Under tiden är det viktigt att du duschar och tvättar håret, men undviker att duscha direkt mot operationsområdet. Använd försiktighet och låt vatten rinna förbi såren istället för att gnugga dem med tvål. Badda torrt med en ren handduk och låt sårtejpen lufttorka i ungefär en timme innan du sätter på kompressionsplagget.

Svullnad och Blåmärken:

 • Svullnad och blåmärken är vanliga efter plastikkirurgiska ingrepp. Svullnaden brukar vara mest påtaglig kring den tredje till fjärde dagen efter operationen och avtar gradvis under de första veckorna. Det är viktigt att vara tålmodig och lyssna på din kropp under läkningsprocessen.

Fysisk Aktivitet:

 • Direkt efter operationen kan du börja promenera, och det är viktigt att vara aktiv för att underlätta cirkulationen. Under den första månaden bör du undvika aktiviteter som höjer blodtrycket, såsom löpning och styrketräning, eftersom detta kan påverka sårläkningen negativt och orsaka blödningar.

Kost och Ätande:

 • De första två veckorna efter operationen bör du äta mjuk föda och undvika att tugga tuggummi. Detta minskar risken för att skada de opererade områdena och påverka läkningsprocessen.

Känseln och Kyla:

 • Efter operationen kan du uppleva en viss känselnedsättning i ansiktet. Undvik stark kyla tills känseln återvänder, och var försiktig för att inte utsätta ansiktet för extrema temperaturer. Känseln kan vara nedsatt i några månader men återkommer vanligtvis med tiden.

Lyft och Motion:

 • Undvik att lyfta något tyngre än ett mjölkpaket under den första månaden efter operationen. Motion i form av dagliga promenader är dock rekommenderat. Efter en månad kan du återgå till dina vanliga aktiviteter och träning, om du känner dig bekväm med det.

Tejpning av Ärr:

 • Ärr efter plastikkirurgi sitter ofta i hårbärande områden och behöver vanligtvis inte tejpas. Om det krävs tejpning kommer din kirurg att ge specifika råd.

Att följa dessa riktlinjer och vara uppmärksam på din kropps signaler är nyckeln till en smidig återhämtning och ett lyckat resultat av din plastikkirurgiska operation. Om du har några frågor eller oro är det viktigt att du kontaktar din kirurg eller vårdteamet för ytterligare vägledning.

Cookies

Nödvändiga Cookies
Alltid på

Dessa cookies är nödvändiga för att våra tjänster ska fungera, och går inte att stänga av. Det rör sig bl.a. om cookies som sparar dina val, din varukorg när du handlar eller annan data som behöver sparas mellan sidladdningar. Inga personuppgifter sparas.

Prestandacookies

Dessa cookies gör att vi kan mäta trafik och räkna besökare och få information om hur besökare använder vår webbplats. All information som samlas in genom dessa cookies är anonym. Om du inte tillåter dessa cookies fungerar inte tjänsten som det är tänkt.

cookies