Bröstförminskning

Pris från: 39000kr

Inklusive sövning

Bröstförminskning

Pris från: 39000kr

Inklusive sövning

Vad du kan förvänta dig

Efter En Bröstförminskning: Vad Du Kan Förvänta Dig

Efter en bröstförminskning är det naturligt att du vill veta vad som händer med din kropp och resultatet av ingreppet. Här är en mer detaljerad förklaring av vad du kan förvänta dig under återhämtningsperioden:

Den Första Dagen: Efter bröstförminskningen kommer du förmodligen märka en betydande skillnad i bröstens storlek och form redan första dagen. Dock kommer du också att uppleva viss svullnad och obehag. Det är viktigt att komma ihåg att den inre svullnaden kommer att ta tid att minska och att läkningsprocessen fortfarande är i början.

Återhämtningstid: Den fullständiga återhämtningsprocessen efter bröstförminskning tar tid. Läkningsvävnaden inuti kroppen behöver mjukna och anpassa sig till de nya förhållandena, och huden måste också anpassa sig till den förändrade bröstformen. Därför är det rimligt att inte bedöma bröstens estetik förrän det har gått minst ett halvår från ingreppet.

Ärrens Utveckling: Ärren efter bröstförminskning genomgår en mognadsprocess som kan ta upp till två år eller längre. Efter det första året brukar ären blekna och blir mindre synliga för de flesta patienter. Att notera är att ärr aldrig helt försvinner, men deras utseende förbättras över tid. För att minimera ärrbildning är det viktigt att tejpa ären i minst sex månader efter operationen.

Individuella Skillnader: Resultatet av bröstförminskning varierar mellan olika individer. Det beror på en rad faktorer, inklusive ärftliga egenskaper, hudens elasticitet, mängden fett och bindväv i brösten samt kroppens naturliga läkningsförmåga. Det är därför normalt att resultatet inte är identiskt för alla och att en viss variation kan förekomma.

Viktkontroll: För att säkerställa att resultatet av din bröstförminskning bibehålls är det viktigt att du inte går upp i vikt efter operationen. Viktfluktuationer kan påverka bröstens storlek och form, så att behålla en stabil vikt är avgörande för att optimera ditt resultat.

Före och Efterbilder: För att ge dig en uppfattning om vad bröstförminskning kan uppnå, kan du ta en titt på före och efterbilder som visar tidigare patienters resultat. Dessa bilder kan vara användbara för att förstå hur brösten kan förändras och förbättras efter en bröstförminskning.

Att vara medveten om dessa aspekter kommer att hjälpa dig att hantera dina förväntningar och göra din återhämtningsperiod så smidig som möjligt efter en bröstförminskning. Om du har ytterligare frågor eller oro, tveka inte att diskutera dem med din plastikkirurg.

bröstförminskning före bröstförminskning efter

Bröstförminskning

Bröstförminskning: Förbättra Bröstform och Minska Belastningen

Bröstförminskning, även känd som bröstreduktion, är en plastikkirurgisk procedur som syftar till att förbättra bröstformen och minska den betungande belastningen på nacke och skuldror. Nedan följer en informativ översikt om bröstförminskning och dess olika aspekter:

Varför Välja Bröstförminskning?

  1. Lättnad från Fysisk Smärta: En av de främsta anledningarna till att kvinnor överväger bröstförminskning är för att lindra smärta och obehag i nacke, axlar och rygg. Stora bröst kan orsaka kronisk smärta och påverka den dagliga livskvaliteten. Genom att minska bröststorleken kan bröstförminskning erbjuda avlastning och förbättra det fysiska välbefinnandet.
  2. Förbättrad Hållning: Stora bröst kan leda till dålig hållning och ryggproblem. Genom att minska bröststorleken kan bröstförminskning hjälpa till att förbättra hållningen och minska risken för ryggbesvär, vilket resulterar i en mer komfortabel vardag.
  3. Aktiv Livsstil: Tyngden av stora bröst kan begränsa rörelsefriheten och göra det svårt att delta i fysisk aktivitet eller sport. Efter bröstförminskning återfår kvinnor ofta möjligheten att vara aktiva och utöva sina favoritsporter.
  4. Ökat Självförtroende: Stora bröst kan ibland leda till känslor av självmedvetenhet och minskat självförtroende. Genom att minska bröststorleken kan bröstförminskning hjälpa till att förbättra självbilden och självförtroendet, vilket kan ha en positiv inverkan på det psykiska välmåendet.

Hur Går Bröstförminskning Till?

Bröstförminskning är en kirurgisk procedur som utförs under generell anestesi och tar vanligtvis några timmar att genomföra. Kirurgen avlägsnar överskott av bröstvävnad, fett och hud i olika utsträckning för att minska bröststorleken och skapa en mer proportionerlig och symmetrisk form. Bröstvårtan flyttas ofta upp till en högre position för att passa den nya bröstformen.

Placering av Snitten och Operationstekniker

Vid bröstförminskning är det viktigt att använda den mest lämpliga operationstekniken och snittplaceringen med hänsyn till individuella förutsättningar. I de flesta fall görs snitten som en cirkel runt vårtgården, ett streck från vårtgården ned till bröstvecket och längs bröstvecket, vilket kallas för ankarsnitt. Längden på snittet i bröstvecket varierar beroende på mängden vävnad som avlägsnas och överskottshudens omfattning.

Bröstförminskning är en komplex procedure som kräver skicklighet och erfarenhet inom estetisk kirurgi. Det är viktigt att konsultera med en kvalificerad plastikkirurg för att diskutera dina individuella behov och mål. Om bröstförminskning övervägs via landstinget kan det vara klokt att rådfråga både en estetisk plastikkirurg och din landstingskirurg för att fatta välgrundade beslut om denna procedure.

Före operationen

Förberedelser inför Din Plastikkirurgi: Vad Du Behöver Veta

Innan du genomgår en plastikkirurgisk operation är det av högsta vikt att du har en noggrann konsultation med en av våra erfarna kirurger. Denna konsultation kan antingen genomföras online eller fysiskt på vårt kontor, beroende på dina preferenser och möjligheter. Syftet med konsultationen är att diskutera dina önskemål och förväntningar, och tillsammans med kirurgen komma överens om den bästa vägen för att uppnå de resultat du strävar efter. Vi lägger stor vikt vid att dina förväntningar stämmer överens med vad vår kirurg anser vara möjligt att uppnå genom kirurgiska ingrepp.

Innan din konsultation kan det vara bra att reflektera över några viktiga frågor för att hjälpa dig att förtydliga dina mål:

  1. Vilken bröstform föredrar du? Överväg om du vill ha rundare och mer fylliga bröst eller om du föredrar en mer naturlig form.
  2. Hur mycket mindre bröst önskar du? Fundera på den önskade storleksreduktionen och varför det är viktigt för dig.
  3. Vad vore värst för dig: om brösten känns för stora eller för små efter operationen? Att definiera din komfortzon hjälper kirurgen att skapa ett resultat som du kommer att trivas med.
  4. Gillar du mjuka eller fasta bröst? Din preferens för bröstens fasthet kan påverka valet av teknik och implantat.
  5. Vad vill du ändra förutom storleken? Överväg om du vill förändra bröstens form, rätta till eventuella ojämnheter, justera vårtgårdens position eller förbättra bröstvårtornas utseende.

Efter en framgångsrik konsultation behöver vi samla in viss viktig information från dig, inklusive din hälsodeklaration, blodtryck och eventuell provtagning. Denna information hjälper oss att säkerställa att du är en lämplig kandidat för operationen och att vi kan planera din vård på bästa möjliga sätt.

När förberedelserna är avklarade kommer vi att boka en fast operationstid för dig. Inför operationen är det avgörande att du är ordentligt utvilad och att du har läst den skriftliga information som vi har skickat till dig via e-post eller post. Denna information innehåller detaljer om vad du behöver förbereda inför operationen. Om du inte har mottagit detta material är det viktigt att du kontaktar oss omedelbart.

På operationsdagen kommer du att ankomma till vårt kontor cirka 1-2 timmar före operationen. Denna tid är avsedd för att vi ska hinna förbereda dig och så att du kan ha en diskussion med både kirurgen och narkosläkaren. Detta syftar till att säkerställa att du känner dig trygg och säker i samband med din operation.

Själva operationen utförs under generell narkos, vilket innebär att du kommer att sova under hela ingreppet. En bröstförminskning tar vanligtvis cirka 2 timmar att slutföra. Under denna tid kommer kirurgen att avlägsna överskott av fett, körtelvävnad och hud, samt omplacera bröstvårtan för att skapa en förbättrad bröstform.

Efter operationen kommer du att vara på vårt uppvakningsområde i 1-2 timmar för övervakning innan du är redo att åka hem och fortsätta din återhämtning. Vi kommer att ge dig detaljerade instruktioner för eftervård för att säkerställa en smidig återhämtningsprocess.

Efter operationen

Eftervård och Återhämtning Efter Bröstförminskning: Vad Du Behöver Veta

När du har återvänt hem efter din bröstförminskningsoperation är det viktigt att du tar dina läkemedel enligt ordinationen. Smärtlindringen bör tas regelbundet och fördelas jämnt över dygnet för att förebygga smärta. Det är av stor betydelse att du inte väntar tills smärtan blir överväldigande. Under själva operationen används lokalbedövningsmedel som gradvis försvinner ur din kropp efter 6-8 timmar. Om du inte har tagit den föreskrivna smärtlindringen kan du uppleva smärtgenombrott som kan vara svåra att lindra.

Sårtejpen som applicerades under operationen bör hållas på plats fram till ditt återbesök, som vanligtvis sker efter cirka en vecka.

Direkt efter operationen kommer du att få hjälp att ta på dig en sport-bh som du bör bära dygnet runt under de första två veckorna. Vid din hemgång kommer du att få ytterligare information om hur du kan optimera din läkningsprocess. Smärtlindring kommer att ordineras, men det är viktigt att undvika smärtstillande läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra (till exempel Magnecyl, Treo, Bamyl) eller ibuprofen (som Ipren, Ibumetin, Brufen), eftersom de kan öka risken för blödningar.

Det är avgörande att du inte förblir helt sängliggande när du är hemma, utan att du försöker röra på dig. Det är dock viktigt att undvika kraftig ansträngning och svettning. Du kan börja gå korta promenader några dagar efter operationen.

För de första 2-3 veckorna är det bäst att undvika tunga lyft, och det är också en god idé att undvika att röka i minst 2 veckor efter operationen, eftersom rökning kan störa läkningsprocessen.

Återgång till arbete kan variera och beror på hur fysiskt krävande ditt arbete är. Det kan ta mellan 1-3 veckor innan du är redo att återgå till ditt arbete.

När du duschar dagen efter operationen bör du undvika att rikta duschen direkt mot operationsområdet och undvika att gnugga med tvål i såren. Låt istället rikligt med vatten rinna över sårområdet. Efter duschen bör du försiktigt badda torrt med en ren handduk och låta tejpen lufttorka i ungefär en timme innan du täcker området med kläder. Under den tiden behöver du inte bära en bh. Att hålla sårområdet rent och torrt är grundläggande för en framgångsrik sårläkning.

Under den första tiden efter operationen kan du förvänta dig att känna ett visst tryck över bröstkorgen. Brösten och områdena som har genomgått fettsugning kan kännas svullna och ömma. Detta är normalt och kommer gradvis att avta under de första veckorna. Den maximala svullnaden brukar inträffa runt 3-4 dagar efter operationen. Det är viktigt att komma ihåg att läkningsprocessen varierar från person till person, så lyssna på din kropps signaler och anpassa din återhämtning efter dem.

Du kommer att kunna börja promenera redan dagen efter operationen. Under den första månaden bör du undvika löpning, styrketräning som involverar överkroppen och andra aktiviteter där brösten utsätts för kraftig rörelse. Undvik även tunga lyft, dammsugning, krattning och sopning under den första månaden eftersom vävnaden är känslig och blödningsrisk föreligger. Överdriven svettning och skav mot snitten kan också påverka ärrbildningen negativt.

En bra tumregel är att inte lyfta något tyngre än ett mjölkpaket under den första månaden, men du bör fortsätta att motionera dagligen genom promenader. Efter en månad kan du gradvis återgå till dina vanliga aktiviteter, även om du fortfarande kan känna obehag. Att återuppta normal fysisk aktivitet kan faktiskt hjälpa till att påskynda din återhämtning.

För att optimera ärrläkningen är det viktigt att använda kirurgtejp på ärrområdena dygnet runt under de första sex månaderna. Detta hjälper till att förhindra att ärr blir bredare. Det finns ingen kräm eller hudprodukt som kan ersätta tejpen i detta avseende. Om du upplever att din hud blir röd och torr av kirurgtejp kan du överväga att byta till silikontejp om det inte finns öppna sår i ärrområdet. Om du har små sår eller skav bör du avstå från att använda tejpen några dagar för att låta huden återhämta sig.

Det är viktigt att notera att det tidigast går att bedöma slutresultatet sex månader efter operationen. Som en standardprocedure ingår en slutkontroll vanligtvis efter 6-8 månader. Vår plastikkirurgi är baserad på vetenskaplig grund och denna uppföljning ger oss värdefull information som inte bara hjälper dig, utan även framtida patienter.

Cookies

Nödvändiga Cookies
Alltid på

Dessa cookies är nödvändiga för att våra tjänster ska fungera, och går inte att stänga av. Det rör sig bl.a. om cookies som sparar dina val, din varukorg när du handlar eller annan data som behöver sparas mellan sidladdningar. Inga personuppgifter sparas.

Prestandacookies

Dessa cookies gör att vi kan mäta trafik och räkna besökare och få information om hur besökare använder vår webbplats. All information som samlas in genom dessa cookies är anonym. Om du inte tillåter dessa cookies fungerar inte tjänsten som det är tänkt.

cookies