Intimkirurgi kvinnor

Pris från: 29000kr

Blygdläppar 29000kr
Slidförsnävning 49000kr

Inklusive sövning

Intimkirurgi kvinnor

Pris från: 29000kr

Blygdläppar 29000kr
Slidförsnävning 49000kr

Inklusive sövning

Vad du kan förvänta dig

Din Återhämtning och Resultat efter Operationen

Omedelbara och Långsiktiga Effekter

Direkt efter operationen kommer du att märka en stor skillnad i din kroppsform och kontur. Dina resultat kommer dock att fortsätta att utvecklas över tid. Det är viktigt att förstå att återhämtningen sker i flera faser.

Inledande Svullnad och Obehag: De första dagarna kan du uppleva svullnad och obehag. Det är en naturlig del av läkningsprocessen och försvinner gradvis.

Intern Svullnad och Vävnadsläkning: Det tar tid för den interna svullnaden att avta och för läkningsvävnaden inuti kroppen att mjukna. Under denna period anpassar sig din kropp till de nya förhållandena. Det är normalt att känna en viss stelhet och obehag.

Ärrens Utveckling: Ärren kommer att genomgå olika faser av mognad under en period av minst två år. Efter det första året brukar de flesta ärren blekna avsevärt. Det är viktigt att förstå att ärr i huden aldrig försvinner helt och kan bli bredare med tiden om de inte tas om hand. Därför är det rekommenderat att använda tejp på ärren i minst 6 månader, vilket kan hjälpa till att minimera ärrbildningen. Resultatet varierar från person till person på grund av genetiska faktorer, hudens elasticitet och andra individuella egenskaper.

Slutkontroll: Efter din operation är en slutkontroll planerad vanligtvis inom 6-8 månader. Detta är en viktig del av vårt vetenskapligt grundade tillvägagångssätt och ger oss värdefull kunskap som hjälper både dig och andra patienter.

Viktstabilitet: Det är av avgörande betydelse att din vikt förblir stabil när dina resultat utvärderas. Viktförändringar kan påverka din kroppsform och kontur negativt.

Din resa tillbaka till din bästa form är en process som tar tid och kräver tålamod. Att följa våra rekommendationer för vård och eftervård är avgörande för att uppnå de bästa och mest varaktiga resultaten. Vårt mål är att hjälpa dig att känna dig nöjd och självsäker med din kroppsliga transformation.

intimkirurgiföre1 intimkirurgiefter1

Intimkirurgi kvinnor

Intimkirurgi: För Din Kropps Bekvämlighet och Självförtroende

Vi strävar efter att du ska känna dig bekväm och nöjd med hela din kropp. Våra erfarna kirurger och skickliga sjuksköterskor är här för att guida dig genom hela processen.

Vid din konsultation kommer du alltid att ha en kvinnlig sjuksköterska närvarande för att säkerställa din bekvämlighet och trygghet. Vi förstår att intimkirurgi är en mycket personlig och individuell upplevelse. Därför erbjuder vi skräddarsydda ingrepp som kan innefatta olika korrigeringar för att uppnå dina önskade resultat.

När det gäller intimkirurgi finns det flera aspekter att överväga:

  1. Inre Blygdläppar: Om du önskar ändra form och storlek på de inre blygdläpparna är detta möjligt. Snittet läggs längs den nya kanten av blygdläpparna, och ärren är vanligtvis sällan synliga eftersom slemhinnor har en tendens att läka fint. Målet är att uppnå ett friskt och naturligt utseende. Under läkningsprocessen kan det förekomma en viss ytterligare förkortning längs snittlinjerna.
  2. Yttre Blygdläppar: För att ändra form och storlek på de yttre blygdläpparna använder vi en kombination av fettsugning och hudåtstramning. Snittet placeras antingen längs insidan mot slidans mynning eller i hudvecket på utsidan av blygdläpparna för att minimera synliga ärr.
  3. Venusberget: Vid en venusbergsplastik används oftast fettsugning, vilket resulterar i obetydliga ärr. Om venusberget behöver lyftas, placeras snittet vanligtvis i övre delen av behåringen, vilket döljs av underkläderna.
  4. Svårigheter med Slidan: För kvinnor som upplever svårigheter med slidan, såsom förlust av elasticitet och tonus efter förlossning, kan vi erbjuda en rad försnävande och ombildande ingrepp. Detta kan vara särskilt användbart efter förlossningsskador. Operationen syftar till att återställa tonus och strama upp ringmuskeln, vilket återför slidan till sitt tillstånd före förlossningen.

Vi strävar alltid efter att använda de kortaste snitten som är tekniskt möjliga, med hänsyn till dina individuella förutsättningar och önskemål. Vår målsättning är att du ska uppnå de resultat du önskar och känna dig nöjd med ditt utseende och din kropp.

Våra kirurger är experter inom intimkirurgi och följer högsta standarder när det gäller säkerhet och resultat. Vi är här för att ge dig den bästa möjliga vården och guidning genom hela din intimkirurgiska resa.

Före operationen

Förberedelser inför Din Intimkirurgi: En Personlig Konsultation

Innan du överväger en intimkirurgi är det av yttersta vikt att du genomgår en detaljerad konsultation med en av våra erfarna plastikkirurger. Vi erbjuder både fysiska och onlinekonsultationer för att passa dina behov och önskemål. Under denna konsultation diskuterar vi dina estetiska mål och förväntningar för att skräddarsy en plan som bäst uppfyller dina önskemål.

Fundera över Följande innan Din Konsultation:

  1. Dina Estetiska Mål: Vad är det specifika resultatet du önskar uppnå med din intimkirurgi?
  2. Aktivitetsrelaterade Bekymmer: Upplever du besvär vid vissa aktiviteter som kan påverkas av din nuvarande anatomiska struktur?
  3. Syn på Ärr: Hur tänker du kring ärrbildning? Vi diskuterar olika snittalternativ och hur ärr kan hanteras för att minimera synlighet.
  4. Hudens Tillstånd: Beskriv hudens egenskaper över venusberget – är den spänstig eller oelastisk? Finns det sträckmärken på någon del av din kropp?

Efter Konsultationen: Viktig Information och Förberedelser

Efter en framgångsrik konsultation behöver vi ytterligare information för att säkerställa din lämplighet för ingreppet:

  1. Hälsodeklaration: Du kommer att ombedjas fylla i en hälsodeklaration för att säkerställa att din hälsa är i linje med de kirurgiska kraven.
  2. Blodtryck och Provtagning: För att säkerställa optimala förhållanden kommer vi att genomföra en blodtrycksmätning och provtagning.

När dessa steg är slutförda kommer du att tilldelas en fastställd operationstid. Innan din operation är det viktigt att du är väl förberedd genom att följa den skriftliga informationen som vi skickar till dig via mail eller post.

Din Kirurgiska Dag: Trygghet och Förberedelse

På din operationssdag kommer du att anlända till vår mottagning 1-2 timmar innan ingreppet. Detta ger oss tid att förbereda dig och låter dig prata med både kirurgen och narkosläkaren för att säkerställa att du känner dig trygg och informerad inför din operation.

Var noga med att vara ordentligt utvilad och följa våra instruktioner för en smidig kirurgisk erfarenhet. Efter operationen stannar du på vårt uppvak i 1-2 timmar innan du kan återvända hem för att fortsätta din återhämtning. Ingripandets omfattning påverkar operationstiden, men en intimkirurgi tar vanligtvis mellan 1-2 timmar.

Vi strävar alltid efter att ge dig den bästa möjliga vården, och din komfort och säkerhet är vårt främsta fokus.

Efter operationen

Smärtlindring och Sårvård Efter Operation: Viktiga Råd för Ditt Välmående

Efter din operation är det viktigt att du är väl förberedd för den eftervård som krävs för en smidig återhämtning. Här är några användbara råd som kan hjälpa dig att känna dig bekväm och trygg under din rehabiliteringsperiod:

1. Bedövande Gel och Kalla Omslag: För att minimera obehag den första veckan efter operationen kan du använda en bedövande gel, till exempel transparent xylocaingel från apoteket. Kalla omslag kan också bidra till att lindra eventuellt obehag. En smart idé är att frysa bindor som du sedan kan använda för att svalka området.

2. Läkemedelsordination: Det är av yttersta vikt att du tar de läkemedel som ordinerats regelbundet och fördelar dem jämnt över dygnet. Detta är särskilt viktigt eftersom lokalbedövningsmedel som administrerades under operationen vanligtvis försvinner ur kroppen efter 6-8 timmar. Genom att följa din läkarens ordination minskar risken för smärtgenombrott, som kan vara svåra att hantera.

3. Duscha och Sårvård: Du kan duscha dagen efter din operation, men var försiktig. Undvik att rikta duschen direkt mot operationsområdet och använd inte tvål på såren. Låt istället rikligt med vatten rinna förbi sårområdet. Efter duschen ska du försiktigt badda området torrt med en ren handduk och låta det lufttorka i cirka en timme innan du täcker det med kläder. Under denna tid behöver du inte använda kompressionstrosor. Hålla sårområdet rent är grundläggande för en framgångsrik läkning.

4. Förväntade Obehag: Efter operationen är det normalt att känna tryck, sveda och ömhet i området. Blåmärken kan också förekomma och ibland kan de dyka upp på benen eftersom de sjunker ned med tiden. Dessa obehag är övergående och bör gradvis minska under de första veckorna. Svullnad är vanligtvis som mest påtaglig kring 3-4:e dygnet efter operationen. Din läkningsprocess är individuell, så det är viktigt att lyssna på din kropp och anpassa ditt beteende utifrån dess signaler.

5. Aktivitet och Kompression: Du kan börja promenera redan samma dag som operationen, men undvik löpning, styrketräning av överkroppen och andra ansträngande aktiviteter under den första månaden. Svettning och skav mot dina sår kan störa läkningsprocessen och påverka ärrbildningen. Kompressionsplagg bör bäras dygnet runt i en månad för att uppnå optimalt resultat. Se alltid till att kompressionsplagget ligger slätt mot huden och inte veckar sig, eftersom detta kan orsaka permanenta veck i huden.

6. Återbesök och Varningssignaler: En vecka efter din operation kommer du att kallas tillbaka för ett återbesök där vi kommer att kontrollera ditt sår och din utveckling. Om du upplever hög feber, vätskande sår eller ökad rodnad kring sårområdet, tveka inte att kontakta oss. Vi finns här för att stödja dig och svara på dina frågor och bekymmer.

Vi hoppas dessa råd hjälper dig att navigera genom din återhämtningsperiod så smidigt som möjligt och att du snart känner dig nöjd med ditt resultat. Din välmående är vår högsta prioritet.

Cookies

Nödvändiga Cookies
Alltid på

Dessa cookies är nödvändiga för att våra tjänster ska fungera, och går inte att stänga av. Det rör sig bl.a. om cookies som sparar dina val, din varukorg när du handlar eller annan data som behöver sparas mellan sidladdningar. Inga personuppgifter sparas.

Prestandacookies

Dessa cookies gör att vi kan mäta trafik och räkna besökare och få information om hur besökare använder vår webbplats. All information som samlas in genom dessa cookies är anonym. Om du inte tillåter dessa cookies fungerar inte tjänsten som det är tänkt.

cookies