Bröstlyft

Pris från: 39000kr

Inklusive sövning
Bröstlyft och bröstförstoring från 59 000kr

Bröstlyft

Pris från: 39000kr

Inklusive sövning
Bröstlyft och bröstförstoring från 59 000kr

Vad du kan förvänta dig

Förståelse och Uppföljning Efter Bröstlyft: En Resa Till Det Bästa Resultatet

Omedelbara Förändringar och Långsiktig Utveckling: Efter ett bröstlyft är det naturligt att förvänta sig omedelbara resultat, och visst kommer du att märka en markant skillnad redan den första dagen. Dina bröst kommer att vara fastare och mer upplyfta. Men det är viktigt att förstå att detta bara är början på din återhämtningsresa.

Den inre svullnaden som kan uppstå efter ingreppet kommer gradvis att avta under veckor och månader. Läkningsvävnaden inuti kroppen kommer att mjukna över tid, och huden kommer att anpassa sig till de nya förhållandena. Bröstets slutliga form och kontur kan inte bedömas fullt ut förrän det har gått minst sex månader efter operationen.

Ärrens Utveckling och Återhämtning: Ärren som bildas som en naturlig del av kirurgin kommer också genomgå en utveckling. Ärrens mognadstid varierar från person till person, men den pågår vanligtvis i minst två år. Efter ett år har ärr vanligtvis bleknat avsevärt för de flesta patienter. Att komma ihåg är att ärr aldrig helt försvinner och kan faktiskt bli bredare om de inte hanteras korrekt. Ett effektivt sätt att minska ärrbildning är att använda kirurgisk tejp i minst sex månader efter ingreppet.

Resultatet av ditt bröstlyft kommer att variera beroende på individuella faktorer som ärftlighet, hudens elasticitet, mängden underhudsfett och bindvävens egenskaper. Det är därför viktigt att ha realistiska förväntningar och vara tålmodig med din återhämtning.

Slutkontroll och Vetenskaplig Grund: Efter ett bröstlyft inkluderas alltid en slutkontroll som vanligtvis utförs 6 till 8 månader efter operationen. Denna kontroll är en viktig del av processen eftersom den ger både dig och din kirurg värdefull information om resultatet och återhämtningen. Vår kirurgi är grundad på vetenskaplig expertis, och genom att analysera resultaten av olika operationer kan vi ständigt förbättra och anpassa våra metoder för att uppnå de bästa möjliga resultaten.

Vikthantering: En kritisk faktor för att upprätthålla ditt resultat är vikthantering. För att få det mest exakta resultatet och förhindra onödiga förändringar bör du sträva efter att hålla din vikt stabil. Viktökning kan påverka dina bröst och minska de positiva effekterna av bröstlyftet.

Visuellt Stöd: För att få en bättre förståelse av resultaten kan du hitta före- och efterbilder till höger. Dessa bilder ger en visuell representation av de möjliga förändringarna som kan uppnås med ett bröstlyft. Det är dock viktigt att komma ihåg att varje patient är unik, och ditt resultat kommer att vara anpassat till dina individuella förutsättningar och mål.

bröstlyft före bröstlyft efter

Bröstlyft

Allt Du Behöver Veta om Bröstlyft: Förbättra Komfort och Estetik

Varför Ett Bröstlyft? Stora bröst kan vara en börda på flera sätt. De kan orsaka fysisk smärta i axlar och rygg, som belastas av den extra vikten. Bh-band som skär in i huden kan vara obehagliga och begränsa din rörelsefrihet, särskilt vid träning. För många kvinnor kan detta påverka deras självförtroende och livskvalitet. Ett bröstlyft, även känt som mastopexi, är en kirurgisk procedur som syftar till att förbättra bröstens form och eliminera överflödig hud, samtidigt som volymen bevaras.

Förfarandet: Ett bröstlyft innebär i huvudsak att överskottshud avlägsnas, vilket resulterar i en mer upplyft och ungdomlig bröstkontur. Vårtgården flyttas uppåt till en mer central position på bröstet, och bröstvårtan ska, i sidoprofil, befinna sig på bröstets högsta punkt eller strax ovanför detta. Ett bröstlyft i sig kan dock inte åstadkomma en fullständig fyllighet i den övre delen av brösten. För att uppnå detta resultat kan ett bröstlyft kombineras med ett mindre bröstimplantat.

Snittplacering: Vi strävar alltid efter att använda den kortaste möjliga snitttekniken med hänsyn till dina individuella behov. Två vanliga snittalternativ är periareolära snitt och ankarsnitt.

  • Periareolära snitt: Denna teknik resulterar i ett ärr som går i en cirkel runt vårtgården.
  • Ankarsnitt: Här skapas ett ärr som liknar en ankare, med en cirkel runt vårtgården, ett vertikalt streck ned till bröstvecket och ett horisontellt streck längs bröstvecket.
  • Lollipopsnitt: Denna variant kombinerar cirkeln runt vårtgården med ett vertikalt streck, vilket ger ärr som liknar ett lollipop.

Längden på snitten i bröstvecket varierar beroende på mängden överskottshud som behöver avlägsnas och hur mycket uppåt vårtgården behöver flyttas. Snittplaceringen bestäms under konsultationen för att säkerställa det mest lämpliga tillvägagångssättet för din unika situation.

Ett bröstlyft kan vara en utmärkt lösning för att öka din bekvämlighet, förbättra estetiken och stärka ditt självförtroende. Om du överväger detta ingrepp är det viktigt att konsultera en erfaren kirurg som kan skapa en individuell plan som passar dina mål och behov.

Före operationen

Noggrann Konsultation: Steget Mot Ditt Drömresultat

Innan du går igenom en plastikkirurgisk operation är det av största vikt att du först genomgår en noggrann konsultation med en av våra erfarna kirurger. Vi erbjuder både fysiska och online-konsultationer för att möta dina önskemål och omständigheter. Konsultationen är ett avgörande steg där vi tillsammans med kirurgen diskuterar dina önskemål och förväntningar för att säkerställa att vi kan skapa det bästa möjliga resultatet för dig.

När du förbereder dig för konsultationen, är det bra att reflektera över följande frågor:

  • Bröstform: Vilken bröstform föredrar du? Runda och fylliga bröst, eller en mer naturlig form?
  • Konsistens: Föredrar du mjuka eller fasta bröst?
  • Ärr: Hur ser du på ärr och var är du bekväm med att ha dem?
  • Mål: Vad vill du ändra på? Handlar det om att forma brösten, justera storleken, korrigera asymmetrier, justera vårtgården eller bröstvårtorna?

Efter din konsultation är det viktigt att vi samlar in följande viktiga information från dig:

  • Hälsodeklaration: Din allmänna hälsa och eventuella medicinska tillstånd.
  • Blodtryck: Din blodtrycksnivå för att säkerställa din kirurgiska säkerhet.
  • Provtagning: Eventuell provtagning som kan vara relevant för ditt ingrepp.

När dessa steg är avklarade kan vi fastställa ett exakt operationsdatum. Inför operationen är det viktigt att du är ordentligt utvilad och noggrant har läst igenom all skriftlig information som vi skickar till dig via e-post eller post. Denna information innehåller viktig information om vad du behöver förbereda innan operationen. Om du av någon anledning inte har mottagit denna information är det viktigt att du snarast kontaktar oss.

Du förväntas anlända till vår klinik ungefär 1-2 timmar före din operation. Denna tid krävs för att vi ska hinna förbereda dig ordentligt. Dessutom kommer du ha möjlighet att prata med både kirurgen och narkosläkaren för att känna dig trygg och säker inför ingreppet.

Själva operationen utförs under narkos, vilket innebär att du kommer att vara sövd under hela ingreppet. Ett bröstlyft tar normalt sett ungefär 2 timmar att genomföra. Under denna tid tar kirurgen bort överflödig hud och omplacerar bröstvårtan för att skapa det önskade resultatet.

Efter operationen kommer du att tillbringa ytterligare 1-2 timmar på vårt uppvak innan du är redo att åka hem och fortsätta din återhämtning i bekväma omgivningar. Vi strävar alltid efter att göra din upplevelse så bekväm och trygg som möjligt.

Efter operationen

Återhämtning Efter Bröstlyft: Vad Du Behöver Veta

När du har genomgått ett bröstlyft är den postoperativa perioden av stor betydelse för att säkerställa ett smidigt och framgångsrikt resultat. Här är några viktiga steg att följa under din återhämtning:

Läkemedel och Smärtlindring: Direkt efter operationen kommer du få läkemedel enligt ordination för att hantera smärta och obehag. Det är kritiskt att ta dessa regelbundet och jämnt fördela dem över dygnet. Vänta inte tills smärtan blir svår innan du tar dina mediciner. Eftersom lokalbedövningen under operationen avtar efter 6-8 timmar är det viktigt att du inte missar smärtlindringen, annars kan du uppleva svår smärta som är svår att lindra. Tejpen över såren bör vara kvar tills ditt återbesök, vanligtvis efter ungefär en vecka.

Stödjande Sport-BH: Efter operationen kommer du att hjälpas med att ta på dig en sport-BH som du bör bära dygnet runt de första två veckorna. Vid din hemgång kommer du att få detaljerad information om hur du bäst optimerar din läkningsprocess. Det är viktigt att notera att du inte bör ta smärtstillande med acetylsalicylsyra (Magnecyl, Treo, Bamyl) eller ibuprofen (Ipren, Ibumetin, Brufen) eftersom dessa kan öka risken för blödningar.

Lätt Aktivitet: Att vara helt sängliggande är inte nödvändigt, tvärtom. Lätt rörelse är faktiskt rekommenderad. Du bör dock undvika att bära tunga föremål de första 2-3 veckorna. Att röka bör även undvikas under minst 2 veckor efter operationen, eftersom detta kan störa läkningsprocessen. Promenader är en bra form av lätt motion och kan påbörjas efter ett par dagar.

Dusch och Hygien: Du kan duscha dagen efter din operation, men undvik att rikta duschen direkt mot operationsområdet och gnugga inte med tvål på såren. Låt istället rikligt med vatten rinna över såren. Efter duschen, badda torrt med en ren handduk och låt tejpen lufttorka i ungefär en timme innan du täcker området med kläder. Under denna tid behöver du inte använda en bh.

Svullnad och Obehag: Det är normalt att uppleva tryck över bröstkorgen under de första dagarna efter operationen. Brösten kan kännas svullna, spända och ömma. Denna svullnad kommer gradvis att avta under de första veckorna. Vanligtvis är den maximala svullnaden kring den tredje till fjärde dagen efter operationen. Var medveten om att läkningsprocessen varierar från individ till individ, så det är viktigt att lyssna på din kropps signaler och anpassa din aktivitet och återhämtning därefter.

Återgång till Arbete: Återgång till arbete kan vara möjligt efter 1-3 veckor beroende på arbetets krav och ditt eget välmående.

Träning och Ansträngning: Under den första månaden bör du undvika löpning, styrketräning för överkroppen och andra aktiviteter som kan orsaka kraftiga rörelser i brösten. Du bör också undvika tunga lyft. Anledningen är att vävnaden runt implantatet är skör och kan skadas vid kraftiga rörelser eller lyft. Träning i form av promenader är dock uppmuntrat och kan påbörjas redan dagen efter operationen. Efter en månad kan du gradvis återgå till dina vanliga aktiviteter, men om du är osäker är det bäst att rådgöra med din kirurg.

Ärrvård: För att minimera ärrbildning rekommenderas att du använder kirurgtejp över ären dygnet runt under de första sex månaderna. Ingen kräm eller hudprodukt kan ersätta tejpens effektivitet när det gäller att minimera ärrbildning. Om du upplever irritation av huden från kirurgtejpen kan du överväga att byta till silikontejp om dina ärr inte är öppna eller skadade. Om du har små sår eller skavsår bör du undvika tejpen i några dagar så att huden kan återhämta sig.

Slutresultat: Det tar vanligtvis minst sex månader efter operationen för att se det slutgiltiga resultatet. En efterkontroll efter 6-8 månader ingår alltid i vårt eftervårdsprogram. Denna uppföljning är värdefull för oss eftersom den hjälper både dig och framtida patienter. Vår kirurgi är vetenskapligt grundad och din efterkontroll ger oss ytterligare insikt i hur vi kan förbättra våra resultat.

Cookies

Nödvändiga Cookies
Alltid på

Dessa cookies är nödvändiga för att våra tjänster ska fungera, och går inte att stänga av. Det rör sig bl.a. om cookies som sparar dina val, din varukorg när du handlar eller annan data som behöver sparas mellan sidladdningar. Inga personuppgifter sparas.

Prestandacookies

Dessa cookies gör att vi kan mäta trafik och räkna besökare och få information om hur besökare använder vår webbplats. All information som samlas in genom dessa cookies är anonym. Om du inte tillåter dessa cookies fungerar inte tjänsten som det är tänkt.

cookies