Rumplyft

Pris från: 49000kr

Inklusive sövning

Rumplyft

Pris från: 49000kr

Inklusive sövning

Vad du kan förvänta dig

Förstå Resultatet av Ditt Rumplyft: Vad du kan Förvänta dig

Efter ditt rumplyft kommer du att märka en betydande förändring redan den första dagen. Men för att uppnå det fullständiga och mest tillfredsställande resultatet måste du vara medveten om att det tar tid för kroppen att anpassa sig. Här är vad du kan förvänta dig under din återhämtningsperiod:

Inre Svullnad och Läkningsprocess:

 • Även om de omedelbara resultaten är synliga direkt efter operationen, tar det tid för den inre svullnaden att gradvis minska.
 • Läkningsvävnaden inuti kroppen behöver mjukna och anpassa sig till de nya förhållandena, vilket kan ta flera månader.

Ärrbildning och Dess Utveckling:

 • Ärren kommer att utvecklas över tid och deras mognad är en individuell process som varierar.
 • Efter cirka ett år brukar de flesta ärr ha bleknat betydligt. Men det är viktigt att komma ihåg att ärr aldrig försvinner helt.
 • För att undvika ärrbildning är det ofta rekommenderat att tejpa ärr i minst 6 månader.
 • Resultatet varierar beroende på faktorer som genetik, hudens elasticitet, fettfördelning och bindvävsegenskaper.

Slutkontroll efter Operationen:

 • En viktig del av återhämtningen är den planerade slutkontrollen som vanligtvis sker 6-8 månader efter din operation.
 • Denna uppföljning är grundad på vetenskap och är av stor betydelse för både din egen förståelse och förbättringen av framtida behandlingar.

Viktkontroll:

 • För att upprätthålla ditt resultat är det avgörande att du håller din vikt stabil och inte går upp eller ner i vikt när resultatet utvärderas.

Före och Efterbilder:

 • För att få en bättre uppfattning om resultatet av ett rumplyft, ta en titt på vårt galleri med före och efterbilder till höger.

Sammanfattningsvis är tålamod nyckeln till att uppnå det bästa resultatet av ditt rumplyft. Var medveten om att det tar tid för din kropp att återhämta sig och anpassa sig till de kirurgiska förändringarna. Slutsatsen av din resa kommer att vara värt det när du ser och känner dig nöjd med det förbättrade utseendet och förtroendet.

stusslyft före stusslyft efter

Rumplyft

Förvandla Ditt Utseende med Stusslyft: Allt Du Behöver Veta

Om du känner att ditt bakparti inte längre ger dig det utseende du önskar kan ett stusslyft vara lösningen. Denna procedure innebär att man tar bort överflödig hud, syr djupt inne i vävnaden, och lyfter upp stussen för att återställa dess ungdomliga och fastare form. Stusslyftet kan också kombineras med andra kirurgiska ingrepp som bukplastik eller lårplastik för att skapa en helt ny silhuett.

Ingående i Stusslyft Proceduren:

Förberedelse och Fettsugning: Stusslyftet börjar med en detaljerad planering och skulpterande fettsugning. Överskottsfett avlägsnas för att forma det önskade området.

Lyftande och Avlägsnande av Överskottsvävnad: Efter fettsugningen kommer stussen att lyftas. Överflödig hud och fettvävnad avlägsnas noggrant och musklerna under sträcks för att uppnå ett fastare utseende. Snittet placeras på baksidan av bålen i det anatomiska området mellan stussen och ryggslutet. Utformningen av snittet kan variera beroende på om patienten är man eller kvinna. Proceduren utförs under narkos, och känseln i operationsområdet kan vara nedsatt efter operationen, men förbättras gradvis under det första året.

Kombination med Bukplastik:

Stusslyft kan utföras som ett separat ingrepp, men det är också vanligt att det kombineras med en bukplastik. Detta beslut baseras på dina estetiska mål och medicinska förutsättningar. Ibland är det svårt att skilja behovet av kirurgi mellan buken och stussen, och i sådana fall kan man utföra en s.k. cirkumferent bukplastik, som involverar både magen och ryggen. Det är också möjligt att göra bukplastiken vid ett senare tillfälle om du så önskar, eller börja med bukplastiken först och sedan överväga stusslyftet separat.

Stusslyft är en kirurgisk procedur som kan ge dig det lyft och den form du önskar för ditt bakparti. Det är viktigt att konsultera med en erfaren plastikkirurg för att diskutera dina mål och förväntningar samt avgöra om denna operation är rätt för dig. Genom att ta det första steget mot en stusslyft kan du förändra ditt utseende och självförtroende på ett positivt sätt.

Före operationen

Din Resa mot Rumplyftet: Konsultation och Förberedelser

Innan du överväger en plastikkirurgisk operation, är den första och mest avgörande steget att genomgå en konsultation med våra erfarna kirurger. Denna konsultation kan antingen ske online eller fysiskt, beroende på dina personliga preferenser och tillgänglighet. Målet med konsultationen är att skapa en tydlig förståelse för dina önskemål och förväntningar och att tillsammans med kirurgen utarbeta den bästa strategin för att uppnå det önskade resultatet. Det är av yttersta vikt att dina förväntningar överensstämmer med det som är kirurgiskt möjligt att åstadkomma.

Innan din konsultation är det bra att fundera över följande:

 1. Dina Prioriteringar: Vilken aspekt av ditt rumplyft är viktigast för dig? Önskar du att förändra formen, få en smalare midja, förbättra svanken eller kanske även inkludera fettsugning i behandlingen?
 2. Helhetsperspektivet: Överväg hur ditt rumplyft passar in i helheten. Hur påverkar det ditt utseende och hur harmonierar det med andra kroppsdelar som midja, lår och svank?
 3. Fettsugning: Om du överväger att kombinera ditt rumplyft med fettsugning, diskutera detta med din kirurg för att förstå de bästa möjliga resultaten.
 4. Hudkvalitet: Din hudtyp är viktig. Är din hud tjock eller tunn, stark och elastisk eller mer statisk och mindre elastisk? Har du eventuella sträckmärken?

Efter din konsultation är det viktigt att du förser oss med följande information:

 • Hälsodeklaration: Din övergripande hälsostatus och eventuella tidigare medicinska tillstånd.
 • Blodtryck: En värdefull indikator på din hälsa och vitalitet.
 • Provtagning: Om nödvändigt, olika tester för att säkerställa att du är i god hälsa för operationen.

När dessa förberedelser är slutförda, kan vi fastställa en exakt operationsdatum. Inför operationen är det viktigt att du är väl utvilad och har grundligt läst igenom den skriftliga informationen som vi skickat till dig via e-post eller post. Denna information kommer att innehålla alla nödvändiga förberedelser inför din operation. Om du av någon anledning inte har mottagit denna information, tveka inte att kontakta oss omedelbart.

Dagen för din operation kommer du att ankomma till vår klinik ungefär 1-2 timmar innan ingreppet. Detta ger oss tillräckligt med tid att förbereda dig och för att du ska kunna prata med både kirurgen och narkosläkaren. Vårt mål är att du ska känna dig trygg och säker inför din operation.

En rumplyftoperation tar normalt sett cirka 2 timmar, men den exakta tiden kan variera beroende på omfattningen av ingreppet. Efter operationen kommer du att stanna på vårt uppvakningsområde i 1-2 timmar innan du är redo att åka hem och fortsätta din återhämtning.

Efter operationen

Efter Ditt Stusslyft: Återhämtning och Vägledning

Nu har du framgångsrikt genomfört ett stusslyft. Om ingreppet var omfattande kan det hända att du har stannat över natten på kliniken för observation och vård.

Efter att du har kommit hem är det av yttersta vikt att du inte förblir sängliggande. Speciellt vid mer omfattande operationer finns alltid en viss risk för proppbildning, särskilt om rörligheten är begränsad. Därför är det mycket viktigt att noggrant följa de rekommendationer som du fått vid utskrivningen från kliniken.

Du bör vara uppe och röra dig försiktigt utan att anstränga dig fysiskt. Till exempel bör du undvika städning de första dagarna efter operationen. Efter några dagar kan du dock börja promenera korta sträckor i en lugn takt.

Den tejp som applicerats på ärret bör sitta kvar tills du kommer på ditt återbesök hos kirurgen. När stygnen sedan tas bort, rekommenderas du att tejpa ärren under de kommande 6 månaderna och att byta tejp ungefär en gång i veckan. Ärrläkningen varierar från person till person, men generellt sett kan ärr vara röda och ibland hårda i början. Dessa tendenser brukar dock blekna och mjukna inom ett år.

Du kan börja duscha två dagar efter operationen. Efter duschen är det viktigt att du försiktigt torkar av tejpade områden.

Smärtan efter stusslyftoperationen kan variera både när det gäller intensitet och varaktighet. Det är normalt att känna en viss stramhet runt ärret. Smärtan minskar gradvis och tenderar att försvinna helt inom drygt en vecka. För att hantera smärtan bör du endast ta de smärtstillande tabletter som har rekommenderats av din kirurg, exempelvis Alvedon, Panodil eller Citodon. Tabletter som innehåller acetylsalisylsyra, såsom Treo, Magnecyl eller Ipren, bör undvikas eftersom de kan öka risken för blödning. Undvik även alkohol under den första veckan efter operationen.

Rökning bör absolut undvikas i minst två veckor eller tills såren har läkt helt, då rökning kan negativt påverka läkningsprocessen.

Normalt utförs en sårkontroll ungefär en vecka efter operationen, och stygnen tas sedan bort efter 10-12 dagar. Övriga stygn löser upp sig själva efter några veckor.

Det är klokt att undvika kraftig motion i cirka 6 veckor efter operationen. Du kan förvänta dig att återgå till ditt arbete inom 2-4 veckor, beroende på arbetsbelastning. Undvik att exponera ärr för sol i minst 6 månader efter operationen.

Efter 6 månader kommer du att kallas för en slutkontroll. Du bör själv kontakta kliniken efter 4-5 månader för att boka ditt besök. Under slutkontrollen kommer ett foto tas för att dokumentera resultatet.

Ärrbildning och komplikationer kan vara oroande, men normalt sett kommer stygnen att avlägsnas efter 10-12 dagar. Ärrvävnaden kommer att tejpas, och tejpbyte rekommenderas en gång i veckan efter att stygnen tagits bort. Ärrläkning är individuell, men vanligtvis bleknar ärr inom det första året. Känsligheten i det opererade området brukar förbättras gradvis under det första året. För att minimera risken för blodpropp är det viktigt att följa de råd som ges vid utskrivningen från kliniken, särskilt om det finns begränsad rörlighet efter operationen.

Cookies

Nödvändiga Cookies
Alltid på

Dessa cookies är nödvändiga för att våra tjänster ska fungera, och går inte att stänga av. Det rör sig bl.a. om cookies som sparar dina val, din varukorg när du handlar eller annan data som behöver sparas mellan sidladdningar. Inga personuppgifter sparas.

Prestandacookies

Dessa cookies gör att vi kan mäta trafik och räkna besökare och få information om hur besökare använder vår webbplats. All information som samlas in genom dessa cookies är anonym. Om du inte tillåter dessa cookies fungerar inte tjänsten som det är tänkt.

cookies