Bukplastik

Pris från: 39000kr

Nedre bukplastik från 39000 kr. 
Stor bukplastik från 59000 kr inkl övernattning med middag och frukost

Bukplastik

Pris från: 39000kr

Nedre bukplastik från 39000 kr. 
Stor bukplastik från 59000 kr inkl övernattning med middag och frukost

Vad du kan förvänta dig

Bukplastik – Efter Operationen: Vad du kan förvänta dig

Direkt efter din bukplastikoperation kommer du märka en betydande skillnad i din mage. Överskottshud har avlägsnats, och bukmuskulaturen har repareras och återställts. Men det är viktigt att förstå att det finns flera steg på vägen mot det slutliga resultatet, och det tar tid för din kropp att anpassa sig till de nya förhållandena.

Det är vanligt att den inre svullnaden tar lite tid att lägga sig, och det kan också ta en tid för läkningsvävnaden inuti din kropp att mjukna. Din hud måste också anpassa sig till de förändringar som har skett. Därför är det viktigt att vara realistisk och förstå att den fulla effekten av din bukplastik inte kommer att vara synlig omedelbart. Det kan ta så lång tid som sex månader innan du kan bedöma din mage i sin nya form.

När det gäller ärr, är det viktigt att förstå att ärrmognad är en process som varierar från person till person. Ärr tar tid att utvecklas och mognar under åtminstone två år. Efter ett år har ärr vanligtvis bleknat avsevärt för de flesta patienter. Det är viktigt att notera att ärr aldrig helt försvinner och kan faktiskt bli bredare med tiden om de inte vårdas ordentligt. En enkel åtgärd är att tejpa ärr i minst sex månader, vilket kan hjälpa till att minska ärrbildningens omfattning.

Efter din bukplastik ingår alltid en slutkontroll hos din kirurg efter 6-8 månader. Denna uppföljning är en viktig del av vårt vetenskapliga tillvägagångssätt och ger oss värdefull kunskap om hur resultatet utvecklas över tid. Denna information hjälper inte bara dig som patient utan också andra som söker liknande behandlingar.

Slutligen är det avgörande att du inte går upp i vikt efter din bukplastik. Viktuppgång kan påverka resultatet negativt och minska de positiva effekterna av din operation.

Om du är intresserad av att se exempel på resultat från bukplastik, kan du titta på före- och efterbilder till höger för att få en bättre uppfattning om vad du kan förvänta dig av denna procedure.

Bukplastik före Bukplastik efter nummer 5

Bukplastik

Bukplastik – Återställande av Kroppens Harmoni

Bukplastik, även känd som en ”mageoperation,” är en kirurgisk procedur som har som mål att korrigera och förbättra området kring buken. Vid denna ingrepp avlägsnas överskottshud, bukmuskulaturen repareras och återställs, och eventuella skador på bukväggen korrigeras. Denna kirurgiska teknik är ofta nödvändig efter graviditet, dramatisk viktnedgång eller tidigare operationer när kroppen inte kan återställa sig på egen hand.

Varför Välja en Bukplastik?

Det finns flera skäl till varför människor överväger bukplastik. Efter en betydande viktnedgång eller graviditet är det vanligt att överskottshud bildas runt buken. Tyvärr kan denna hud vara svår att eliminera med hjälp av träning, eftersom huden har begränsad förmåga att dra ihop sig. Detta överskottshud, i kombination med en försvagad bukmuskulatur, kan resultera i flera problem, inklusive dålig hållning, svårigheter att välja kläder, hudirritation i hudveck och en buktande mage. Bukplastik kan hjälpa till att lösa dessa problem och återställa en smidig och stram buk.

Skillnaden Mellan Liten och Stor Bukplastik

Det finns två huvudsakliga typer av bukplastik: liten och stor. Skillnaden ligger i området som behöver behandlas. Vid en liten bukplastik stramas endast området under naveln upp. Å andra sidan, vid en stor bukplastik, behandlas även överskottshud över naveln, och naveln kan behöva flyttas.

Snittens Placering

Placeringen av snitten vid bukplastik är viktigt och väljs med hänsyn till patientens individuella behov och önskemål. Det kortaste möjliga snittet används alltid med tanke på patientens specifika förutsättningar.

Vid en minibukplastik görs ett tvärgående snitt precis under underklädeskanten. Vid en T-plastik görs ett vertikalt snitt i mitten upp till bröstbenet och ett snitt under underklädeskanten. Vid en inverterad bukplastik görs snittet i bröstvecken.

Det vanligaste snittförloppet är ett tvärgående snitt precis under underklädeskanten och runt naveln. I många fall försvinner det gamla navelhålet när huden sträcks, men vid mindre överskott kan det resultera i ett kortare vertikalt ärr på magen. Ett ärr runt naveln bildas också eftersom naveln friläggs när huden sträcks.

Själva operationen utförs under narkos, vilket innebär att du sover under hela ingreppet. Vanligtvis tar proceduren mellan 2-3 timmar att genomföra.

Bukplastik är en effektiv lösning för att återställa kroppens harmoni och förbättra både utseende och hälsa. Om du överväger en bukplastik, kommer en erfaren plastikkirurg att vara din bästa partner på din resa mot att uppnå dina mål och återfå ditt självförtroende.

Före operationen

Bukplastik – Din Väg mot Bättre Kroppsform

Innan du undergår en plastikkirurgisk operation, specifikt en bukplastik, är det avgörande att du genomgår en konsultation med en av våra erfarna kirurger. Denna konsultation kan antingen vara fysiskt närvarande eller online, beroende på dina preferenser och omständigheter. Syftet med konsultationen är att noggrant diskutera dina önskemål och förväntningar. Tillsammans med kirurgen kommer du att utforma den bästa vägen för att uppnå ditt önskade resultat. Vi lägger stor vikt vid att dina förväntningar är realistiska och överensstämmer med vad kirurgen anser vara möjligt att uppnå genom kirurgi.

För att få det bästa resultatet från din bukplastik är det viktigt att du har nått din målvikt och har en stabil vikt som du vill bibehålla.

Innan din konsultation finns det några viktiga frågor du bör överväga:

 1. Vilket specifikt område av magen vill du förändra?
 2. Är det även viktigt att åtgärda baksidan av magen eller är fokus främst på framsidan?
 3. Har du andra önskemål om förändringar i samband med bukplastiken?
 4. Vilken placering föredrar du för snitten?
 5. Hur ser du på ärr och vilken ärrbildning är du beredd att acceptera?
 6. Vilken är din hudtyp? Är den tjock eller tunn, elastisk eller oelastisk? Har du eventuella sträckmärken?
 7. Är dina behov primärt funktionella, estetiska eller en kombination av båda?

Efter konsultationen är det viktigt att vi får in följande information från dig:

 • Hälsodeklaration
 • Blodtrycksdata
 • Resultat från eventuella provtagningar

När dessa steg är avklarade, kan vi schemalägga din operation. Inför operationen är det nödvändigt att du är väl utvilad och har noggrant gått igenom all skriftlig information som vi skickat till dig via e-post eller post. Denna information innehåller detaljer om allt du behöver förbereda och känna till inför operationen. Om du av någon anledning inte har mottagit denna information är det viktigt att du kontaktar oss omedelbart.

Du förväntas ankomma till vår mottagning cirka 1-2 timmar innan din operation. Detta ger oss tid att förbereda dig och ger dig möjlighet att diskutera din operation med både kirurgen och narkosläkaren. Vi vill att du ska känna dig trygg och säker i samband med din operation.

Själva bukplastikoperationen tar vanligtvis mellan 2-3 timmar, beroende på omfattningen av ingreppet.

Efter operationen kommer du att vara kvar på vår uppvakningsavdelning till nästa morgon och är redo att lämna kliniken mellan 08.00-09.00 på morgonen. Under den första natten är det viktigt att du inte mobiliserar dig upprätt, vilket bidrar till det bästa möjliga resultatet. Dränage kommer att användas under operationen för att leda bort sårvätska, och dessa kommer att tas bort antingen innan du lämnar kliniken eller några dagar senare på din vårdcentral.

Det är också viktigt att notera att det finns omständigheter som kan utgöra kontraindikationer för bukplastik. Dessa inkluderar tillstånd som diabetes, ökad risk för blodpropp, tidigare bukkirurgi med tvärsnittsärr och planerad graviditet. Det är nödvändigt att dessa faktorer diskuteras och bedöms noggrant med din kirurg under konsultationen. Vi är här för att guida dig genom hela processen och hjälpa dig att uppnå dina mål för en förbättrad kroppsform.

Efter operationen

Efter Din Bukplastikoperation: Vård och Återhämtning

Efter att du har återvänt hem efter din bukplastikoperation är det viktigt att följa noggranna riktlinjer för vård och återhämtning för att säkerställa de bästa resultaten och minimera risken för komplikationer. Här är några viktiga steg och råd för din eftervård:

 1. Medicinering: Ta dina läkemedel enligt ordinationen. Smärtlindringen är särskilt viktig att ta regelbundet och fördela jämnt över dygnet. Det är viktigt att inte vänta tills smärtan är svår innan du tar din medicin. Under operationen ges du lokalbedövningsmedel som gradvis försvinner ur kroppen efter 6-8 timmar. Om du inte tar din ordinerade smärtlindring kan du uppleva smärtgenombrott som kan vara svåra att lindra. Sårtejpen som applicerats efter operationen bör förbli på plats fram till ditt återbesök, vanligtvis efter cirka en vecka.
 2. Fysisk aktivitet: Undvik att vara helt sängliggande efter operationen. Du bör röra på dig försiktigt utan att överanstränga dig eller bli svettig. Under de första dagarna är det viktigt att du har ett framåtlutat läge både när du står och ligger för att avlasta buken och undvika att sträcka på operationsärret.
 3. Dränage: Under operationen sätts vanligtvis två dränage in för att förhindra blodansamlingar. Dessa dränage tas vanligtvis bort innan du åker hem, men i vissa fall kan de behöva behållas ytterligare en tid. Om så är fallet tas de vanligtvis bort på din vårdcentral eller på kliniken.
 4. Duschning: Du kan duscha dagen efter din operation, men undvik att rikta duschen direkt mot det opererade området och gnugga inte med tvål i såren. Låt istället rikligt med vatten rinna förbi såret. Efter duschen ska du försiktigt badda området torrt med en ren handduk och låta sårtejpen lufttorka i ungefär en timme innan du täcker det med kläder. Under denna tid behöver du inte använda kompressionsplagget. Hålla sårområdet rent och torrt är avgörande för en god sårläkning.
 5. Svullnad och obehag: Efter operationen kan du förvänta dig att känna tryck över magen, svullnad och obehag. Det kan också vara svårt att andas djupt i början. Dessa känslor är normala och kommer gradvis att avta under de första veckorna. Den maximala svullnaden brukar uppträda runt den tredje till fjärde dagen efter operationen. Läkningsprocessen varierar från person till person, så var uppmärksam på din egen kropp och anpassa dig efter dess signaler.
 6. Fysisk aktivitet: Du får börja promenera redan dagen efter operationen. Under den första månaden ska du undvika löpning, styrketräning av överkroppen och andra ansträngande aktiviteter. Det är viktigt att inte utföra uppgifter som dammsugning, krattning eller sopning under den första månaden, eftersom detta kan öka svullnaden och riskera blödningar samt ökat tryck inuti buken, vilket kan skada bukväggen. För att främja en smidig återhämtning bör du undvika svettning och skav mot dina tejpad sår, eftersom detta kan störa sårläkningen och påverka dina ärr negativt.
 7. Gradvis ökad aktivitet: En bra riktlinje är att undvika att lyfta något tyngre än ett mjölkpaket under den första månaden. Det är dock viktigt att motionera dagligen genom promenader. Du bör stå rakt och undvika att böja dig framåt, vilket kan leda till ryggproblem. Efter en månad kan du gradvis återgå till dina vanliga aktiviteter, även om du fortfarande kan känna obehag. Träning och normal livsstil påskyndar din återhämtning.
 8. Ärrvård: Använd kirurgtejp på dina ärren dygnet runt under de första sex månaderna efter operationen. Detta är avgörande för att minska ärrbildningens omfattning. Krämer och hudprodukter kan inte ersätta tejpens effektivitet när det gäller att förhindra ärrbildning. Om din hud blir röd och torr av kirurgtejpen kan du överväga att byta till silikontejp om du inte har några sår i ärren. Om du har små sår eller skav bör du undvika tejpen i några dagar så att huden kan återhämta sig.
 9. Kompressionsplagg: Efter en bukplastik är det viktigt att bära kompressionsplagg jämnt över det behandlade området under de första tre månaderna för att optimera resultatet. Plagget bör bytas mot en mindre storlek efter cirka en vecka när svullnaden minskar. Se till att plagget ligger slätt på huden och inte veckar sig, eftersom veck kan leda till permanenta veck i huden. Undvik att sitta länge eftersom kompressionsplagget kan veckas.
 10. Ärr och komplikationer: Det finns alltid en viss risk för blödningar och infektioner efter en operation. Vid större operationer kan det också finnas en liten risk för blodproppar, och du kan därför få blodförtunnande medicin för att minska denna risk. Vid en omfattande bukplastik kan ärrbildningen vara längre, inklusive ett ärr vid naveln. Ärr läker individuellt och tenderar att blekna under det första året. Vi rekommenderar att du undviker att sola ärr under det första året för att minimera ärrbildningens synlighet.

Efter din bukplastikoperation är det avgörande att följa dessa råd och riktlinjer för att säkerställa en smidig återhämtning och uppnå de bästa resultaten. Kom ihåg att varje individ är unik, så det är viktigt att lyssna på din kropps signaler och kontakta din kirurg om du har några frågor eller oro. Vår målsättning är att stödja dig genom hela processen och säkerställa att du når dina mål för en förbättrad kroppsform.

Cookies

Nödvändiga Cookies
Alltid på

Dessa cookies är nödvändiga för att våra tjänster ska fungera, och går inte att stänga av. Det rör sig bl.a. om cookies som sparar dina val, din varukorg när du handlar eller annan data som behöver sparas mellan sidladdningar. Inga personuppgifter sparas.

Prestandacookies

Dessa cookies gör att vi kan mäta trafik och räkna besökare och få information om hur besökare använder vår webbplats. All information som samlas in genom dessa cookies är anonym. Om du inte tillåter dessa cookies fungerar inte tjänsten som det är tänkt.

cookies