Gynekomasti

Pris från: 29000kr

Inklusive sövning

Gynekomasti

Pris från: 29000kr

Inklusive sövning

Vad du kan förvänta dig

Efter Gynekomasti-behandling: Vad Du Kan Förvänta Dig

Efter en gynekomasti-behandling kommer du att uppleva en gradvis förändring av din bröstregion och ditt övergripande utseende. Här är vad du kan förvänta dig under återhämtningsperioden:

 1. Omedelbara Förändringar: Redan den första dagen kommer du att märka en tydlig förändring. Brösten kommer att vara mindre och ha en mer maskulin kontur. Detta är dock bara början av din återhämtning.
 2. Minskning av Inre Svullnad: Under de första veckorna kan du fortfarande uppleva intern svullnad. Detta är helt normalt och kommer att minska med tiden. Det kan vara viktigt att vara tålmodig eftersom det tar tid för kroppen att läka och svullnaden att avta.
 3. Ärrutveckling: Ärren kommer att genomgå en mognadsprocess som kan ta flera år. Efter ett år har ären vanligtvis bleknat avsevärt, men det är viktigt att komma ihåg att ärr aldrig försvinner helt. För att minimera ärrbildning är det rekommenderat att tejpa ären i minst 6 månader. Ärrbildning kan variera mellan individer och påverkas av genetiska faktorer, hudens elasticitet och bindvävens egenskaper.
 4. Viktstabilitet: För att säkerställa att resultatet av gynekomasti-behandlingen bibehålls är det avgörande att du inte går upp i vikt. Viktökning kan påverka brösten och ditt övergripande utseende negativt. Fortsätt att leva en hälsosam livsstil med regelbunden träning och en balanserad kost.

Det är också värt att notera att gynekomasti-resultat kan variera från person till person beroende på individuella faktorer. Dessa inkluderar genetik, hudens beskaffenhet och kroppens reaktion på behandlingen.

För att få en mer detaljerad uppfattning om vad du kan förvänta dig efter gynekomasti-behandlingen är det bäst att konsultera din kirurg. De kommer att kunna ge dig personlig vägledning och förklara de specifika förändringar som du kan förvänta dig baserat på din unika situation.

Om du vill se exempel på före- och efterbilder av patienter som har genomgått gynekomasti-behandling, kan du ta en titt till höger för att få en uppfattning om resultaten som andra har uppnått. Detta kan ge dig ytterligare insikter om hur behandlingen kan påverka din kropp.

gynekomasti före gynekomasti efter

Gynekomasti

Gynekomasti-behandling för Män: Alternativ och Förfaranden

Gynekomasti, vilket innebär förstorade bröst hos män, är ett tillstånd som många kan uppleva som pinsamt och obekvämt. Detta tillstånd kan ofta ge ett ”putande” utseende som syns genom kläderna. Det är viktigt att veta att det finns olika behandlingsalternativ beroende på graden av gynekomasti och vilken vävnad (körtelvävnad eller fett) som är involverad. Nedan följer en översikt över behandlingsalternativen och deras utförande:

 1. Mindre Gynekomasti med Fettansamling: Om gynekomasti främst består av fettvävnad kan detta ofta korrigeras med fettsugning. Denna procedur är särskilt lämplig för yngre män och har fördelen att den inte lämnar några synliga ärr. Genom små snitt avlägsnas överskottsfettet, och bröstet formas om till en mer maskulin kontur.
 2. Mindre Gynekomasti med Bröstkörtelvävnad: Om gynekomastin innefattar bröstkörtelvävnad, som är hårdare i substansen, krävs en mer invasiv operation. Kirurgen lyfter vårtgården, avlägsnar körteln och syr sedan igen vårtgården. Detta kan resultera i ett diskret ärr längs vårtgården. Detta förfarande rekommenderas när det finns en påtaglig mängd körtelvävnad som måste tas bort.
 3. Större Gynekomasti: För mer omfattande gynekomasti, oavsett om det är körtelvävnad eller fett, krävs oftast en operation. Kirurgen anpassar förfarandet individuellt baserat på patientens behov och förutsättningar. Detta kan innebära en kombination av fettsugning och avlägsnande av bröstkörtelvävnad.
 4. Pseudogynekomasti: I vissa fall, när det inte finns extra körtelvävnad utan bara en överdriven fettansamling ovanför bröstmusklerna, kan behandlingen vara en fettsugning av det drabbade området. Detta kan ibland kombineras med en vårtgårdsplastik eller värmebehandling av vårtgården för att minska utbuktningen, ibland kallad ”puffy nipples.”

När det gäller snittplacering strävar kirurgen alltid efter att använda så korta snitt som möjligt med hänsyn till patientens individuella behov. För fettsugning av gynekomasti placeras små stickhål i vårtgården, vanligtvis två per bröst, för att uppnå så jämna resultat som möjligt. Ärren från dessa stickhål är vanligtvis mindre än 5 mm. När bröstkörteln avlägsnas görs oftast ett halvcirkelformat snitt längst ner på vårtgården, och om vårtgården behöver förminskas kan det resultera i ärr runt vårtgården.

I vissa fall kan en speciell fettsugningsteknik ersätta operationen för att ta bort bröstkörteln, vilket undviker det halvcirkelformade ärret. Alternativt kan en vårtgårdsplastik ersättas med en värmebehandling, vilket resulterar i en rodnad yta i några månader men inga ärr längre fram.

Det är viktigt att konsultera en erfaren plastikkirurg för att diskutera dina specifika behov och mål samt vilket behandlingsalternativ som bäst passar dig. Kirurgen kommer att ge dig råd och vägledning för att uppnå det mest tillfredsställande och naturliga resultatet.

Före operationen

Gynekomasti: Vad Du Behöver Veta Innan Din Operation

Innan du genomgår någon form av plastikkirurgi är det viktigt att du är fullt förberedd. Här är några viktiga steg som du bör ta innan din operation:

 1. Konsultation med Kirurg: Innan du går vidare med plastikkirurgi är det avgörande att du genomgår en konsultation med en erfaren kirurg. Denna konsultation kan ske antingen i person eller online, beroende på dina preferenser och möjligheter. Under konsultationen kommer du att diskutera dina önskemål och förväntningar med kirurgen. Det är viktigt att förstå att dina förväntningar och mål är realistiska och överensstämmer med vad som är möjligt att uppnå genom kirurgiska ingrepp.
 2. Fundera över Din Vikt: Om din plan inkluderar fettsugning eller andra kroppskontureringingrepp, är det viktigt att fundera över din vikt. Att ligga nära din önskade vikt innan operationen kan påverka resultatet. Om du tänker gå ned i vikt efter en fettsugning kan det påverka ditt bröstparti negativt och ge oönskade resultat. Diskutera din vikt med din kirurg för att få råd om bästa tillvägagångssätt.
 3. Hälsodeklaration och Provtagnings: Efter din konsultation kommer du att bli ombedd att fylla i en hälsodeklaration och ta blodtrycksprov samt andra relevanta tester. Detta är för att säkerställa att du är i lämpligt fysiskt skick för operationen.
 4. Förberedelseinför Operationen: Efter att all nödvändig information har samlats in kommer du att få en fastställd operationstid. Det är viktigt att du är ordentligt utvilad innan operationen och att du har läst och förstått all skriftlig information som kirurgen har skickat till dig. Denna information kommer att innehålla detaljer om hur du ska förbereda dig inför operationen.
 5. Ankomst till Kliniken: På operationsdagen förväntas du ankomma till kliniken ca 1-2 timmar före den planerade operationstiden. Detta ger personalen tid att förbereda dig och ger dig möjlighet att prata med både kirurgen och narkosläkaren för att säkerställa att du känner dig trygg och bekväm inför ingreppet.

Det är viktigt att komma ihåg att varje plastikkirurgisk ingrepp är unikt och att förberedelserna kan variera beroende på din specifika situation och behandling. Kirurgen kommer att ge dig detaljerad information om vad du behöver göra före, under och efter din operation för att säkerställa bästa möjliga resultat.

En typisk gynekomasti-behandling tar cirka 1 timme beroende på omfattningen av ingreppet. Efter operationen kommer du att spendera en kort tid på vårdavdelningen för uppvakning innan du är redo att åka hem och fortsätta din återhämtning.

Efter operationen

Återhämtning efter Gynekomasti: Vad du behöver veta

Att genomgå en bröstoperation är en viktig beslut och en del av din resa är att veta hur du kan återhämta dig på bästa sätt. Här är några viktiga riktlinjer att följa:

 1. Ta dina läkemedel enligt ordinationen: Efter operationen kommer du att få medicin för att hantera smärta och inflammation. Det är kritiskt att ta dessa mediciner regelbundet och fördela dem över dygnet. Det är bättre att förebygga smärta än att vänta tills den blir svårhanterlig. Lokalbedövningen som användes under operationen avtar normalt efter 6-8 timmar, så att följa din medicinska behandlingsplan är avgörande.
 2. Skötsel av sår: Du kan duscha dagen efter din operation, men undvik att rikta duschen direkt mot det opererade området och gnugga inte med tvål på såren. Istället, låt rikligt med vatten skölja över området. Efter duschen, badda torrt med en ren handduk och låt sedan området lufttorka i ungefär en timme innan du täcker det med kläder. Du behöver inte ha kompressionsplagget på dig under den tiden. Håll sårområdet rent och torrt för att främja en god sårläkning.
 3. Svullnad och ömhet: De första dagarna efter operationen kan du förvänta dig känna ömhet och svullnad över bröstkorgen. Detta är normalt och avtar gradvis under de första veckorna. Svullnaden är oftast maximal kring den tredje till fjärde dagen efter operationen. Eftersom läkningsprocessen varierar från person till person, är det viktigt att vara uppmärksam på din kropps signaler och anpassa din aktivitet efter dem.
 4. Återgång till aktiviteter: Du kommer att kunna promenera redan dagen efter operationen, men undvik att utföra styrketräning av överkroppen eller andra aktiviteter som kan sätta för mycket press på brösten under den första månaden. Detta inkluderar att undvika tunga lyft och ansträngande arbete. Det är också bäst att undvika aktiviteter som får dig att svettas kraftigt eller kan orsaka skav mot snitten, vilket kan påverka sårläkningen och ärrbildningen negativt.
 5. Kompressionsplagg och ärrvård: Använd kirurgisk tejp på ären dygnet runt under de första sex månaderna efter operationen. Detta hjälper till att minimera ärrbildning och förbättra ärrkvaliteten. Ingen hudkräm eller produkt kan ersätta kirurgtejpen när det kommer till att optimera ärrläkning. Resultatet efter bröstoperation är också beroende av att din hud drar ihop sig, och därför är det viktigt att bära kompressionsplagg dygnet runt i tre månader för att bekämpa svullnad. Se till att kompressionsplagget passar bra och håller huden slät under det.
 6. Slutresultat och uppföljning: Det tar tid att se det slutliga resultatet av din bröstoperation. Tidigast efter sex månader kommer du att kunna bedöma resultatet. En slutkontroll, vanligtvis efter 6-8 månader, är en viktig del av återhämtningsprocessen. Det ger dig och din kirurg möjlighet att utvärdera resultatet och säkerställa att allt går som det ska.

Följ dessa riktlinjer och din återhämtning efter bröstoperationen kommer att vara så smidig och framgångsrik som möjligt. Kom ihåg att följa din kirurgs instruktioner noggrant och kontakta dem om du har några frågor eller oro.

Cookies

Nödvändiga Cookies
Alltid på

Dessa cookies är nödvändiga för att våra tjänster ska fungera, och går inte att stänga av. Det rör sig bl.a. om cookies som sparar dina val, din varukorg när du handlar eller annan data som behöver sparas mellan sidladdningar. Inga personuppgifter sparas.

Prestandacookies

Dessa cookies gör att vi kan mäta trafik och räkna besökare och få information om hur besökare använder vår webbplats. All information som samlas in genom dessa cookies är anonym. Om du inte tillåter dessa cookies fungerar inte tjänsten som det är tänkt.

cookies