Lårplastik

Pris från: 49000kr

Inklusive sövning

Lårplastik

Pris från: 49000kr

Inklusive sövning

Vad du kan förvänta dig

Lårplastikens Eftervård: Svullnad, Ärrbildning och Resultat

Efter en lårplastik är det viktigt att förstå att det tar tid för kroppen att återhämta sig och att uppnå det önskade resultatet. Nedan är en mer detaljerad och Google-anpassad förklaring:

Svullnad och Återhämtning: Efter en lårplastik kommer du att uppleva svullnad, både inom och runt det behandlade området. Det tar tid för denna svullnad att minska. Den inre svullnaden kommer gradvis att avta, läkningsvävnaden inuti kroppen kommer att mjukna, och huden kommer att anpassa sig till de nya förhållandena. För att uppnå det önskade resultatet är tålamod viktigt, och det kan ta upp till ett halvår innan du kan bedöma den fullständiga effekten av lårplastiken.

Ärrbildning och Mognad: Ärrbildning är en naturlig del av läkningsprocessen efter en lårplastik. Ärren går genom olika faser av mognad och förändring under en längre tidsperiod, vanligtvis minst två år. Efter ett år brukar de flesta ärr ha bleknat betydligt. Det är viktigt att förstå att ärr aldrig försvinner helt och kan bli bredare om de inte tas om hand ordentligt. Att tejpa ärr i minst sex månader kan hjälpa till att förhindra att de blir bredare.

Variation i Resultat: Resultaten av lårplastik varierar från person till person. Det beror på en rad faktorer, inklusive ärftlighet, hudens elasticitet, fettets fördelning och bindvävens egenskaper. Vad som är realistiskt att uppnå kirurgiskt kommer att diskuteras under din konsultation med kirurgen. Det är viktigt att ha realistiska förväntningar på resultatet.

Fortsatt Uppföljning: Tidigast sex månader efter operationen kan du förvänta dig att se det slutliga resultatet av din lårplastik. Efter denna period ingår vanligtvis en slutkontroll, som brukar genomföras 6 till 8 månader efter operationen. Denna uppföljning är en värdefull del av vår vetenskapligt grundade kirurgi och ger oss insikt som kan hjälpa både dig och andra patienter.

Viktens Påverkan: Det är avgörande att du inte går upp i vikt när du utvärderar resultatet av din lårplastik. Viktökning kan påverka kroppens proportioner och det uppnådda resultatet negativt.

Före och Efter Bilder: Till höger på denna sida kan du se exempel på före och efter bilder relaterade till lårplastik. Dessa bilder ger dig en visuell representation av möjliga resultat och kan vara användbara för att förstå vad du kan förvänta dig av ingreppet.

lårplastik före lårplastik efter

Lårplastik

Lårplastik: För en Smalare, Fastare Siluett och Minskat Hudöverskott

Lårplastik är en populär plastikkirurgisk procedur som syftar till att förbättra formen och fastheten hos låren. Detta ingrepp kan även kombineras med fettsugning för att ge en mer slank och smidig siluett. Här är en mer utförlig och anpassad beskrivning:

Varför Lårplastik? En vanlig anledning till att välja lårplastik är att åldern ökar eller efter kraftig viktnedgång, vilket kan leda till överskottshud på insidan av låren. Detta överskottshud kan orsaka irritation och obehag när låren gnider mot varandra vid gång. Lårplastik syftar till att forma låren för att göra dem mer slanka och föryngra huden.

Fördelar med Lårplastik:

  • Fastare Hud: Lårplastik stramar upp huden och gör den fastare, vilket ger en mer ungdomlig och vital utstrålning.
  • Siluettoptimering: Genom att eliminera överskottsfett och hud, tillsammans med att forma låren, kan lårplastik ge en mer proportionell och smalare kroppsform.
  • Celluliter: Lårplastik kan också bidra till att förbättra utseendet på celluliter, eftersom dessa ofta blir mer framträdande när huden förlorar sin elasticitet.
  • Funktionell Lättnad: För vissa personer kan lårplastik vara ett funktionellt ingrepp eftersom överskottshud kan orsaka smärta och begränsa aktiviteter.

Snittplacering: Vid vår klinik strävar vi alltid efter att minimera snittens längd och placera dem så diskret som möjligt, samtidigt som vi tar hänsyn till dina individuella behov och mål. Snitten görs vanligtvis från ljumsken längs insidan av låret ned mot knät. Ibland krävs snitt längs med ljumsken. Ärrbildning förekommer men bleknar ofta över tid.

Själva Ingripandet: En lårplastik utförs under narkos, vilket innebär att du sover bekvämt under hela proceduren. Vanligtvis kombineras proceduren med fettsugning för att avlägsna överskottsfett och därefter tar man bort överskottshuden från insidan av låret. Även om detta kan lämna synliga ärr, brukar de över tid bli mindre synliga.

Förberedelser inför Lårplastik:

  • Viktstabilitet: Om du har gått igenom en kraftig viktnedgång måste din vikt vara stabil i minst sex månader innan operationen.
  • Efter Graviditet: Efter en graviditet rekommenderas vanligtvis att du väntar minst ett år för att ge kroppens vävnad tid att återhämta sig ordentligt.

Lårplastik är en individuell process som skräddarsys efter dina specifika behov och mål. Under en noggrann konsultation diskuterar vi dina förväntningar och utformar en plan som är anpassad för att ge dig de bästa resultaten. Vår erfarna kirurgi grundas på vetenskaplig expertis och vårt mål är att du ska uppnå den siluett du önskar.

Före operationen

Förberedelser inför din Lårplastik: En Omfattande Guide

Innan du går igenom en lårplastik, eller andra plastikkirurgiska ingrepp, är det avgörande att du får rätt vägledning och förstår processen. Nedan följer en mer detaljerad och Google-anpassad förklaring:

Konsultationen: Första Steget Innan du överväger en lårplastik är det nödvändigt att boka en konsultation med en av våra erfarna kirurger. Denna konsultation kan genomföras antingen online eller fysiskt, beroende på dina preferenser och tillgänglighet. Syftet med konsultationen är att diskutera dina önskemål och förväntningar och komma överens med kirurgen om den bästa möjliga vägen framåt. Vi är angelägna om att dina förväntningar harmonierar med vad som är kirurgiskt möjligt att uppnå.

Vad att Tänka På Innan Konsultationen: Innan din konsultation är det bra att reflektera över några viktiga frågor:

  • Är du beredd att acceptera ärr på insidan av låren?
  • Är du närmar din önskade målvikt?
  • Vilken typ av hud har du? Är den tjock eller tunn, elastisk eller mindre elastisk, med eller utan sträckmärken?
  • Är dina behov mestadels funktionella, estetiska eller en kombination av båda?

Förberedelser inför Operationen: Efter din konsultation kommer du att behöva förse oss med viss medicinsk information, inklusive din hälsodeklaration, blodtrycksresultat och eventuell provtagning. Denna information är nödvändig för att säkerställa att du är en lämplig kandidat för operationen. När detta är klart kommer vi att planera din operationsdag och skicka dig en skriftlig guide med all förberedande information som du behöver. Om du inte har mottagit detta material är det viktigt att du kontaktar oss omedelbart.

Operationsdagen: På operationsdagen förväntas du anlända till vår klinik cirka 1-2 timmar före din operation. Detta tidspass ger oss möjlighet att förbereda dig och ger dig chansen att diskutera eventuella sista frågor eller bekymmer med din kirurg och narkosläkare.

Själva Operationen: En lårplastik tar vanligtvis mellan 2-3 timmar, beroende på komplexiteten och omfattningen av ingreppet. Under ingreppet kombineras ofta fettsugning med borttagning av överskottshud på lårens insidor. Snitten görs på insidan av låren och i ljumsken. Även om dessa snitt är nödvändiga för att utföra ingreppet, kommer kirurgen att arbeta för att minimera synligheten av ärr efteråt.

Efter Operationen: Efter lårplastiken stannar du på vår klinik över natten och kan förvänta dig att checka ut mellan 08.00-09.00 nästa morgon. Dränageanordningar, som minskar risken för svullnad och blodansamlingar, tas troligtvis bort redan på andra dagen vid utskrivningen.

Denna omfattande guide har som mål att hjälpa dig att förstå de olika stegen och aspekterna av en lårplastik. Vi är här för att svara på dina frågor och säkerställa att du är väl förberedd och informerad under hela processen.

Efter operationen

Dina Avgörande Steg för Återhämtning Efter Lårplastik:

Att genomgå en lårplastik är en viktig process, och för att säkerställa en smidig återhämtning och optimala resultat, följer här en detaljerad guide:

Läkemedel och Smärtlindring: Efter din lårplastik är det avgörande att följa din läkares ordination och ta dina läkemedel regelbundet, även om du inte upplever smärta. Under operationen används lokalbedövning som kan sluta verka efter 6–8 timmar. Att ta smärtlindring enligt ordinationen förebygger smärtgenombrott, vilket kan vara svåra att lindra. Sårtejpen bör också behållas tills ditt återbesök ungefär en vecka senare.

Aktivitet och Rörelse: När du är hemma efter operationen är det viktigt att inte stanna helt sängliggande. Istället bör du försöka röra dig försiktigt utan att överanstränga dig. Efter ungefär två dagar kan du börja med korta promenader.

Sårskötsel: Det är säkert att duscha dagen efter din operation. Vid duschning är det bäst att undvika att direkt rikta vattnet mot operationsområdet och att inte gnugga med tvål i såren. Istället, låt rikligt med vatten rinna över sårområdet. Efter duschen, badda torrt med en ren handduk och låt tejpen lufttorka. Då behöver du inte längre bära kompressionsplagget. Den grundläggande principen för sårläkning är att hålla sårområdet rent och torrt.

Svullnad och Obehag: Under de första veckorna kan du förvänta dig känna tryck och obehag i låren, samtidigt som de kan kännas svullna, spända och ömma. Detta är normalt och kommer gradvis att avta. Svullnaden är oftast som mest påtaglig runt den tredje till fjärde dagen efter operationen. Att ha benen högt när du vilar minskar svullnaden. Detta kan uppnås enkelt genom att använda kuddar när du ligger eller halvsitter.

Fysisk Aktivitet: Du får redan dagen efter operationen börja promenera. Under den första månaden bör du undvika löpning och styrketräning. En bra riktlinje är att inte lyfta något tyngre än ett mjölkpaket under den första månaden, men att istället sträva efter daglig motion genom promenader. Efter den första månaden kan du gradvis återgå till dina normala aktiviteter, vilket främjar en snabbare återhämtning.

Ärrvård: För att minimera ärrbildning är det viktigt att använda kirurgtejp dygnet runt på ären under de första sex månaderna. Ingen kräm eller hudprodukt kan ersätta tejpen när det gäller att förebygga ärrbildning. Om du upplever rodnad och torrhet av kirurgtejpen, kan du överväga att byta till silikontejp om du inte har sår på ären. Om du har små sår eller skav bör du avstå från att använda tejpen några dagar så att huden kan återhämta sig.

Kompressionsplagg: Efter lårplastiken är det viktigt att använda kompressionsplagg för att säkerställa ett jämnt och kraftigt tryck över det behandlade området. Detta plagg bör bäras dygnet runt i tre månader. Efter en vecka, när svullnaden har minskat, bör du överväga att byta till en mindre storlek av kompressionsplagget. Se till att kompressionsplagget ligger jämnt och inte veckar sig, eftersom permanenta veck i huden kan utvecklas om plagget inte bärs korrekt.

Denna guide har som mål att ge dig en omfattande överblick över din återhämtningsprocess efter en lårplastik. Vår önskan är att du ska vara informerad och väl förberedd under hela din resa till ett förbättrat utseende och välbefinnande.

Cookies

Nödvändiga Cookies
Alltid på

Dessa cookies är nödvändiga för att våra tjänster ska fungera, och går inte att stänga av. Det rör sig bl.a. om cookies som sparar dina val, din varukorg när du handlar eller annan data som behöver sparas mellan sidladdningar. Inga personuppgifter sparas.

Prestandacookies

Dessa cookies gör att vi kan mäta trafik och räkna besökare och få information om hur besökare använder vår webbplats. All information som samlas in genom dessa cookies är anonym. Om du inte tillåter dessa cookies fungerar inte tjänsten som det är tänkt.

cookies